Bijgewerkt: 19 april 2024

Noodopvang voor kinderen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemente Amstelveen/Rijksoverheid
15-12-2020

Vanaf woensdag 16 december 2020 tot tenminste maandag 18 januari 2021 gaan alle scholen dicht en wordt er weer onderwijs op afstand gegeven. Voor het basisonderwijs en kinderopvang is noodopvang geregeld voor kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Middelbare scholen gaan ook over op thuisonderwijs. Uitzonderingen worden gemaakt voor leerlingen in het examenjaar, voor praktijkonderwijs en voor de persoonlijke begeleiding van leerlingen die speciale aandacht nodig hebben.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Kinderen van een Buitenschoolse Opvang in Amstelveen in april 2014


Kinderopvang en basisscholen bieden noodopvang voor: Kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep. Kinderen waarvoor maatwerk nodig is vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie.

Let op: Kinderopvangorganisaties verzorgen alleen noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep, die al een contract hebben met deze kinderopvang en voor het aantal afgesproken contracturen. Er is geen extra 24/7 noodopvang maar alleen noodopvang tijdens de normale openingstijden van de dagopvang en BSO (Buitenschoolse opvang). Er is weer een compensatieregeling voor de kinderopvangtoeslag tot het maximum uurtarief.

Noodopvang in de kerstvakantie. In de vakantieperiode, van 21 december 2020 t/m 3 januari 2021, zijn de basisscholen gesloten en biedt de BSO noodopvang voor hun reguliere klanten en gedurende de gebruikelijke openingstijden die zij hanteren tijdens deze vakantieperiode. Voor meer informatie over noodopvang: www.rijksoverheid.nl/noodopvang

Voor de stabiliteit van het kinderopvangstelsel en behoud van uw kinderopvangplek is het van belang dat u de factuur van uw kinderopvangorganisatie doorbetaalt. Alle ouders die gewoonlijk gebruik maken van kinderopvang en hun factuur ook nu volledig door blijven betalen, ontvangen een tegemoetkoming van de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs. Ga voor meer informatie naar: www.rijksoverheid.nl/Corona-ouders-kinderopvangAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.