Bijgewerkt: 8 februari 2023

Noordwesterstorm Corrie is onderweg naar Nederland

Nieuws -> Weer

Bron: KNMI
30-01-2022

Er zijn brede opklaringen en het is droog. Vanavond 30 januari 2022 draait de matige wind naar zuidwest en neemt in de kustgebieden weer toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig, 6 Bft -meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI).

Komende nacht raakt het bewolkt en zijn er perioden met regen. De minima lopen uiteen van 7°C aan zee tot ongeveer 4°C landinwaarts. De wind draait naar west en neemt in de loop van de nacht toe naar vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7-8 Bft, aan zee en op het IJsselmeer. In de kustgebieden komen dan zware windstoten van 80-90 km/uur voor.Morgen op maandag 31 januari 2022 overdag is het erg onstuimig. Het is overwegend bewolkt en er komt van tijd tot tijd buiige regen voor. Vooral in het zuidwesten is de zon af en toe te zien. De maxima komen uit op 8 à 9°C. De wind draait naar noordwest en neemt verder toe naar (vrij) krachtig tot hard, 5-7 Bft, boven land. Aan de west- en noordwestkust en op het IJsselmeer komt enige tijd een noordwesterstorm te staan, 9 Bft. Daarbij komen er zware windstoten voor van 80-90 km/uur, in de noordwestelijke helft van het land 90-110 km/u, in het westelijk en noordwestelijk kustgebied en mogelijk ook rondom het IJsselmeer komen zeer zware windstoten van 100-120 km/uur voor.

In de loop van de middag neemt de wind af naar (vrij) krachtig boven land en naar hard tot stormachtig langs de kust. De zware windstoten beperken zich dan geleidelijk tot de kustgebieden. In de avond neemt de wind geleidelijk verder af naar matig boven land en naar (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.