Bijgewerkt: 28 maart 2024

November is de Nederland Leest maand

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
02-11-2013

'Erik, of het klein insectenboek'- een avondvullend programma

November is Nederland Leest maand. Dit jaar staat het boek 'Erik, of het klein insectenboek' van Godfried Bomans centraal. Het boekje is voor leden van de bibliotheek gratis op te halen in de bibliotheek zolang de voorraad strekt.

aurelia Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De insect Gehakkelde aurelia (Polygonia c-album) is een dagvlinder uit de familie Nymphalidae


Speciaal voor Nederland Leest organiseert de bibliotheek een avondvullend programma. Aan de hand van film, sketch, voordracht en discussie brengen neerlandicus Rutger Martens en filosoof Walter Breukers het boek tot leven. Daarbij spelen Bomans’ humor, zijn filosofie en de tijd waarin hij leefde een centrale rol.

Bomans was eigenlijk onze eerste BN’er avant la lettre. In de voorstelling komt daarom niet alleen zijn werk aan bod, maar krijgt ook zijn persoon veel aandacht. Een perfecte mix van diepgang en amusement.

Nederland Leest: Erik of het klein insectenboek. Donderdag 14 november 2013. Stadsplein Amstelveen 20.15 – 22.15 uur. Prijs € 12,50. Pashouders € 10. Voorverkoop-korting € 1,00. Kaarten zijn online te bestellen via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de vestigingen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.