Bijgewerkt: 2 december 2022

Nu weglopen van de onderhandelingstafel is 'kamikaze politiek'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
24-06-2013

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


Vanmorgen las ik, dat de SP per direct wil stoppen met de onderhandelingen over A9. Dit moet een ‘foutje’ zijn, dacht ik nog. Een partij die je in Amstelveen regelmatig op straat tegen komt, kan toch niet zo uit de bocht vliegen?!

Wat is er aan de hand?

Een paar weken geleden heb ik samen met burgemeester Jan van Zanen de gemeenteraad geïnformeerd over de onderhandelingen. In overleg is toen besloten een beroep te doen op de minister met het doel eruit te komen. Diverse gesprekken volgde. Ook morgen staat er nog een overleg gepland. Nu weglopen zou niet alleen zeer onverstandig zijn het is zelfs onbehoorlijk.

De afgelopen 1,5 jaar hebben we ons opgesteld als goede contractspartner. Dit neemt niet weg, dat er nog steeds een contract ligt uit 2007 met een eigen bijdrage van 100 miljoen euro. Hier moeten we van af. Nu weglopen van de onderhandelingstafel is ‘kamikaze politiek’.

Het lijkt daadkrachtig, maar ondergraaft onze zorgvuldig opgebouwde juridische- en financiële positie. We stoppen alleen met onderhandelen, als dat in het belang is van Amstelveen. En dat is dus nu niet!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.