Bijgewerkt: 25 juli 2024

O God, het is nauwelijks nog te geloven!

Nieuws -> Kerk

Bron: RK Kerken in Amstelveen en Amsterdam Buitenveldert
04-11-2012

Hypotheek, huurverhoging, kinderen, werk, wel of geen ontslagdreiging, nog een klus doen, internet, gaan we nog op vakantie, oma wordt vergeetachtig en wie laat de hond uit? Anno 2012 heeft een mens het druk, niet alleen letterlijk, maar ook in z´n hoofd. Het woord 'religie' komt daarin niet meer voor.

Toch starten er in de regio Amstelland binnenkort bezinningsavonden voor mensen die op afstand van de kerk zijn komen te staan. Voor veel mensen is de kerk iets van vroeger, ver weg, of op z’n minst niet meer dichtbij. Er zijn tal van redenen te bedenken, waarom mensen, die nog wel zijn gedoopt, misschien communie hebben gedaan, of nog in de kerk zijn getrouwd, niet meer of nauwelijks naar de kerk gaan.

christus Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Jezus is door de Romeinen gekruisigd. Hij werd gespijkerd, waarbij de spijkers door de polsen en de hiel werden geslagen. Bij de invoering van het christendom in 1054 als staatsgodsdienst in het Romeinse Rijk, werd de kruisiging afgeschaft


Iedereen kan legitieme redenen verzinnen om de band met de kerk te verbreken. Anderzijds snakken veel mensen naar bezinning en zouden ze best wel eens willen praten over dingen die hen bezighouden, zonder meteen te worden platgedrukt door oude rituelen, dogma´s,  regels, ge- en verboden.

Wie wel eens met anderen zou willen samenkomen om, met in het achterhoofd misschien de christelijke traditie, iets mee te maken van het begin van een kleine gemeenschap, een uitwisseling van ideeën, bezinning op waarheid en liefde, perspectief op de toekomst, is van harte welkom op woensdagavond 14 november 2012 om 20.00 uur in de Titus Brandsmakerk, Westelijk Halfrond 1, 1183 HN Amstelveen.

René Hornikx, theoloog, schrijver van tal van werken over spiritualiteit en kenner van het fenomeen ´kleine gemeenschappen´ zal een inleiding verzorgen die zal worden ingeleid door pastor Jaap van der Meij (RK pastor Heilige Geestkerk/St. Urbanuskerk Amstelveen).

Na de inleiding door René Hornikx is er ruime gelegenheid voor discussie en het stellen van vragen. Alle belangstellenden van harte welkom. Toegang gratis. Zaal open: 19.30 uur.

Start: 20.00 uur, inleiding pastor Jaap van der Meij

20.10 – 21.00 uur: inleiding René Hornikx, 21.00 – 21.15 uur: pauze

21.15 – 22.00 uur: discussie, mogelijkheid tot het stellen van vragen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.