Bijgewerkt: 24 juni 2024

OA-leden onder de indruk van verhaal Joseph Oubelkas

Nieuws -> Informatief

Bron: OA-Amstelveen
19-03-2012

In het kader van het jaarthema 'Anders denken, anders doen' trad Joseph Oubelkas op als spreker tijdens de OA-borrel op donderdag 15 maart 2012 in Restaurant Kronenburg. Joseph Oubelkas werd in 2004, op 24 jarige leeftijd, tijdens een zakenreis in Marokko opgepakt en onschuldig veroordeeld tot tien jaar celstraf.

Oubelkas  Amstelveen
(Foto OA - 2012)

Joseph Oubelkas vertelt zijn verhaal tijdens de OA-borrel op donderdag 15 maart 2012 in Restaurant Kronenburg


Ondanks de fouten in het vonnis heeft hij 4,5 jaar van zijn leven in een Marokkaanse gevangenis doorgebracht. Een nachtmerrie voor iedereen. Met diep respect luisterden ruim 100 ondernemers afgelopen donderdag naar zijn indrukwekkende verhaal. Joseph is een inspiratie voor iedereen om ‘anders te gaan denken en anders te doen’, juist op het moment dat het (even) niet mee zit.

Hij gaf een positieve wending aan zijn leven in de gevangenis en overleefde mede daardoor deze bizarre periode. Nu kan hij anderen met zijn verhaal motiveren. Joseph is enorm dankbaar voor de steun van vrienden, kennissen en onbekenden in deze periode, maar vooral van zijn moeder.

De brieven die hij toen van haar heeft gekregen waren aanleiding tot het schrijven van zijn boek “400 brieven van mijn moeder.” Een adembenemend verhaal. www.oubelkas.nl . Wilt u eens kennismaken met de Ondernemersvereniging Amstelveen? Kijk dan op www.oa-amstelveen.nl of stuur een e-mail naar info@oa-amstelveen.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.