Bijgewerkt: 25 mei 2024

OV-reizigersinformatie op LED panelen

Nieuws -> Regio

Bron: Stadsregio Amsterdam
16-06-2011

De Stadsregio Amsterdam en de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Uithoorn en Waterland hebben de combinatie van ARS Traffic & Transport Technology BV en Data Display BV geselecteerd voor het plaatsen van 193 dynamische LED panelen met actuele reizigersinformatie.

Deze combinatie behaalde de hoogste score op de criteria prijs, stroomverbruik, duurzaamheid en beheer. De Stadsregio Amsterdam draagt 2 mln euro bij voor de aanschaf en aanleg van deze panelen.

De Stadsregio Amsterdam schaft de panelen aan en heeft de aanbesteding namens de betrokken gemeenten verzorgd. De gemeenten worden straks eigenaar en beheerder van de panelen.

De 193 nieuwe panelen moeten de reizigersinformatie op drukke haltes en knooppunten verbeteren. De panelen, die via mobiel internet in verbinding staan met een centrale server, zullen aangeven hoe lang het nog duurt tot de volgende bus of tram vertrekt. Daarnaast zullen ze informatie verstrekken als een bus of tram uitvalt. Eind dit jaar zullen de eerste panelen te zien zijn bij de haltes van het dan gerenoveerde busstation Uithoorn.

De Stadsregio heeft de ambitie om 95% van de reizigers in 2012 te voorzien van betrouwbare reizigersinformatie. Met dit project is een volgende stap in dit traject gezet. Inclusief de 193 zijn er dan circa 500 panelen geplaatst. In totaal zijn er ruim 700 panelen in de Stadsregio voorzien.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.