Bijgewerkt: 3 december 2022

Oecumenische bijeenkomst tijdens Allerzielen op begraafplaats Zorgvlied

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-10-2017

Op zondag 5 november 2017 om 15.00 uur is de traditionele Allerzielen viering in de aula van begraafplaats Zorgvlied. Voorganger Joris-Bosco Beijk leidt de oecumenische bijeenkomst. De overleden dierbaren van de aanwezigen worden tijdens deze bijeenkomst herdacht met lichtsymboliek. Hierbij leest de voorganger de namen van overledenen voor tijdens het neerzetten van een kaarsje. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk en inlopen kan vanaf 14.30 uur.

De viering wordt ondersteund door het Vocaal Ensemble Casuquo, dat het requiem van Mozart ten gehore brengt. Na afloop is men in de gelegenheid om graven te bezoeken en wordt een kopje koffie of thee aangeboden in ’t Paviljoen. De bijeenkomst is gratis en aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot vrijdag 3 november 2017 via: zorgvlied@amstelveen.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De aula van begraafplaats Zorgvlied


Vanaf donderdag 26 oktober starten de herdenkingsweken op Zorgvlied. In de periode rond Allerzielen kunnen belangstellenden op een speciale plek bij de ingang van Zorgvlied een kaarsje branden en een kaartje met een herinnering, of groet schrijven voor hun overleden dierbare(n). Dit kan tot en met vrijdag 10 november. Begraafplaats Zorgvlied ligt aan de Amsteldijk 273, 1079 LL Amsterdam en is eigendom van de gemeente Amstelveen.

Allerzielen? In het christendom Allerzielen is een gedenkdag en worden alle overledenen herdacht, dus alle zielen die zijn gestorven, dat wil zeggen de zielen van christenen. De overtuigingen en gebruiken die verbonden zijn aan Allerzielendag lopen sterk uiteen tussen christelijke kerken en kerkgenootschappen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.