Bijgewerkt: 8 mei 2024

Oekraïeners bedanken Amstelveners voor opvang in de gemeente

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-02-2024

Door de oorlog in Oekraïne verblijven sinds februari 2022 ongeveer 440 vluchtelingen in de gemeentelijke opvang in Amstelveen. Een aantal van hen boden de raad en burgemeester Tjapko Poppens een gehaakte landkaart met zelf gebakken specialiteiten aan om hun dankbaarheid te tonen op 31 januari 2024.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Burgemeester Tjapko Poppens met een gehaakte landkaart met zelf gebakken specialiteiten van de Oekraïense Nataliia Nagorna, Olena Voronko, Irina Zgola, Galyna Korkishko en Larisa Volodina om hun dankbaarheid te tonen op 31 januari 2024 in het raadhuis

De Oekraïense Nataliia Nagorna, Olena Voronko, Irina Zgola, Galyna Korkishko en Larisa Volodina hadden geraspte appeltaartjes en kwarkbroodjes meegenomen naar de raadsavond. Daarnaast overhandigden zij de burgemeester voorafgaand aan de raadsvergadering een gehaakt kleed met daarop de landkaart van Oekraïne, waarin de symboliek van de 24 regio’s is te zien.

In de toelichting benadrukten zij de dankbaarheid voor de hulp en opvang die zij in Amstelveen hebben gekregen. De steun van de gemeente en alle inwoners met wie zij in contact zijn geweest heeft hen de afgelopen twee jaar veel goed gedaan.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.