Bijgewerkt: 5 juni 2023

Oekraïense zondagschool Dzherelo geopend in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Zondagschool Dzherelo
03-10-2022

De Oekraïense zondagschool Dzherelo (Джерело: bron) is enkele weken geleden verhuisd van Westwijk naar de voormalige Piet Heinschool aan de Dr. Schaepmanlaan 7 in Amstelveen – meldt Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen op zijn Twitter pagina op zondag 2 oktober 2022.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen met Vitaly Tonenchuk voor de Oekraïense zondagschool Dzherelo op 2 oktober 2022

Er komen iedere zondag circa 150 kinderen en ze krijgen lessen van verschillende vormen van zelfexpressie - in zingen, knutselen, beeldende kunst, spraakspelletjes en drama. De belangrijkste missie van de school is om kinderen kennis te laten maken met het Oekraïens, en dat doen ze elke zondag in verschillende traditionele en moderne contexten. De leraren geloven dat het leren van een taal leuk moet en kan zijn. Daarom draait het op school niet alleen om communicatieve kwaliteitslessen, maar ook om nieuwe Oekraïenssprekende vrienden, leuke maandelijkse projecten, en vooral - het gevoel deel uit te maken van een grote, positieve, vriendelijke gemeenschap.

'De zondagschool is ook voor Oekraïense ouders een belangrijke ontmoetingsplek. Dank Vitaly Tonenchuk van de Stichting Oekraïners in Nederland voor de rondleiding. Ziet er goed uit' – schrijft burgemeester Poppens.Stichting Oekraïners in Nederland is een non-profit organisatie die is opgericht tijdens de Euromaidan-opstand in 2014. Sindsdien is onze stichting uitgegroeid tot een referentiepunt en verbinding voor de Oekraïens-Nederlandse diaspora, en verleent zij ook steun en humanitaire hulp aan Oekraïne. Vanaf het moment dat de Russische Federatie op 24 februari 2022 onterecht Oekraïne binnenviel, heeft onze stichting het voortouw genomen bij het verlenen van dringende humanitaire hulp aan Oekraïense burgers en de Strijdkrachten van Oekraïne, en bij het ondersteunen van vluchtelingen en ontheemden in Nederland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.