Bijgewerkt: 21 februari 2024

Officiele start bouwwerkzaamheden Bovenkerk-Zuid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
02-03-2006

Op maandag 27 februari 2006 heeft wethouder Paul Regouin (ruimtelijke ordening, GroenLinks) in de bouwkeet aan de Legmeerdijk het officiële startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden  in Bovenkerk-Zuid.

Aansluitend kregen genodigden een toelichting tijdens een rondgang over het bouwterrein. In de bouwkeet werden nieuwe inrichtingstekeningen van de diverse Bovenkerkse gebieden gepresenteerd.

Met het aansluiten van de Beneluxbaan op het Schinkeldijkje en de volledige herinrichting van dit kruispunt kan worden gestart met het bouw- en woonrijp maken van het gebied. „Het gebied is intussen volledig omgewoeld en er heerst grote bedrijvigheid; het is een grote bouwplaats," aldus de afdeling communicatie.

„De gemeente timmert letterlijk en figuurlijk aan de weg in Bovenkerk. Het bouw- en woonrijp maken wordt in marstempo uitgevoerd en ligt volledig op schema. De bouwwegen en bouwkavels zijn in het gebied goed zichtbaar geworden.  Het leggen van de kabels en leidingen is in volle gang, ook de eerste rioleringswerkzaamheden zijn al uitgevoerd."

Ruiterschool Vierlingsbeeklaan
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De lege ruiterschool aan de Vierlingsbeeklaan, Bovenkerk in januari 2006


„Onlangs kocht de gemeente de manege aan de Vierlingsbeeklaan, onder meer om een belangrijke gasleiding te kunnen verleggen. Deze manege is intussen gesloopt; in mei 2006 zal de feitelijke omlegging van de gasleiding plaatsvinden. Ook het toekomstige tracé van de busbaan is in het veld goed te zien. Een dezer dagen wordt gestart met asfalteringswerkzaamheden en ter bescherming van een tweetal belangrijke waterleidingen worden overkluizingen geslagen."

„Al deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om over enkele maanden, direct na de zomervakanties, de eerste paal te kunnen slaan voor de bouw van de bijna vierhonderd woningen in het gebied. Deze woningen worden grotendeels door de gemeente Amstelveen in samenwerking met Woongroep Holland gerealiseerd. In de zomer van 2007 zullen naar verwachting de eerste bewoners hun woningen kunnen betrekken."Lees: Einde manege

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.