Bijgewerkt: 1 februari 2023

Ondernemers en ZZP'ers uit de regio omarmen nieuw initiatief

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Martin van Wiltenburg
08-02-2012

Uithoorn - Vrijdag 3 februari 2012 vond in Het Rechthuis te Uithoorn de eerste bijeenkomst plaats van de Ondernemers van Oranje Amstelland. Een groot succes, want ongeveer 35 mensen hadden de koude getrotseerd om de start van deze nieuwe businessclub bij te wonen.


Oprichter van de Ondernemer van Oranje, Carel van Erasmus, trapte de bijeenkomst af met een korte uitleg over de businessclub en haar oorsprong. 
Nadat de voorzitter van de OvO Amstelland, Martin van Wiltenburg, zijn visie en doelen voor de club in deze regio had uitgesproken, kon begonnen worden met het ‘speedmeeten'.

OvO Amstelveen
(Foto Rob Linssen - 2012)

Bijeenkomst van OndernemersvanOranje


Het ‘speedmeeten' is een vast onderdeel van de open bijeenkomsten van de OvO, waarbij de deelnemers gedurende 6 minuten kennismaken met een andere aanwezige ondernemer. Na deze zes minuten wisselt men van gesprekspartner. In totaal heeft men in tweeënveertig minuten kennis kunnen maken met 7 andere ondernemers.

Tijdens de gesprekken tussen de ondernemers werd al snel duidelijk, dat de eerste bijeenkomst niet alleen ondernemers uit de regio had aangetrokken, maar ook uit plaatsen van ver daarbuiten. Voorbeelden zijn Almere, Rijsenhout en Heiloo. Het geeft aan, dat ondernemer op zoek zijn naar nieuwe initiatieven om hun netwerk uit te breiden. Bij de afsluiting werd de mening van de aanwezigen gepeild over de bijeenkomst. Alle deelnemers waren zeer enthousiast en dat resulteerde in veel aanmeldingen voor de ‘besloten' businessclub en leuke reacties op de verschillende social media kanalen.

OvO Amstelveen
(Foto Rob Linssen - 2012)

Bijeenkomst van OndernemersvanOranje


De volgende bijeenkomst zal plaatsvinden op vrijdag 17 februari 2012 om 17:00 uur, wederom in Het Rechthuis te Uithoorn. U bent hier als ondernemer of ZZP’er van harte welkom. Wilt u hierbij aanwezig zijn, meldt u zichzelf dan aan via: http://www.ondernemersvanoranje.nl/aanmelden

OndernemersvanOranje?

OndernemersvanOranje is een netwerk- en businessclub voor ondernemers en ZZP'ers. De OvO organiseerd zeer frequent (twee keer per maand) een open borrel en open koffie-meeting die gratis toegankelijk zijn.

Het enige wat men betaalt, is het eigen drankje. Wij vinden, dat ondernemers op een leuke en makkelijke manier andere ondernemers moeten kunnen ontmoeten. Daarom organiseren we op iedere bijeenkomst een voorstelronde, ook wel speedmeeten genoemd.

Gedurende een veertig minuten maakt iedereen circa 6 minuten kennis met een andere ondernemer, zodat men altijd met een nieuwe voorraad contacten en visitekaartjes bij de bijeenkomst vertrekt. Daarnaast zijn er op regelmatige basis, sprekers een presentatie of een workshop over een relevante ontwikkeling op ondernemersgebied, waardoor de ondernemers tevens nieuwe kennis en inspiratie op doen.

Naast deze open meetings zijn er ook de besloten meetings, oftewel de businessclub. Daarin ontmoeten circa 20 tot 25 ondernemers elkaar iedere twee weken, met als voornaamste doel elkaar aan nieuwe klanten of contacten te helpen. Van ieder vakgebied, of specialisatie is maximaal 1 persoon vertegenwoordigd, teneinde onderlinge concurrentie uit te sluiten. Deze formule met een vaste agenda blijkt zeer effectief om nieuwe klanten te verwerven.

Met de businessclub heeft men eigenlijk een "salesteam" van 20 of 25 mede-ondernemers die de ondernemer met nieuwe business gaan helpen. http://www.ondernemersvanoranje.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.