Bijgewerkt: 28 januari 2022

Ondernemers in Amstelland maken kans op Duurzaam MKB-award

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
09-07-2013

De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder Amstel en Uithoorn, samen de Amstelland regio, introduceren de Duurzaam MKB Award. Deze prijs is voor MKB ondernemers die bijzondere prestaties verrichten op het gebied van duurzaam ondernemen.

Zoals het zoeken naar milieuvriendelijke alternatieven, de verhoging van het welzijn van de werknemers, werkgelegenheid bieden aan mensen met een beperking, bevorderen van eerlijke handel of het verduurzamen van productketens.

mvo Amstelveen
Samenwerking is belangrijk. Daarom wordt in het netwerk Duurzaamheidspartners Amstelveen kennis en ervaring gedeeld tussen 29 enthousiaste bedrijven en organisaties. De Duurzaam MKB Award is een mooie gelegenheid in gesprek te gaan over de kansen van duurzaam ondernemen. En hoe elk bedrijf die kansen verder ontwikkelt en versterkt om zo een bijdrage  te leveren aan een duurzame toekomst voor Amstelveen en de regio.

Waarom meedoen?  • De winnaar ontvangt een duurzame trofee, ontworpen door kunstenaar Guus Voermans én een geldprijs van 1000 euro

  • Erkenning voor wat uw bedrijf doet op het gebied van duurzaam ondernemen

  • Kans om uw kennis en ervaring met duurzaam ondernemen te delen met collega-bedrijven en hen te inspireren en motiveren

  • Positieve aandacht in de lokale en regionale media

  • Positieve bijdrage aan het imago van uw bedrijf

  • Advertentieruimte in het Amstelveens Weekblad

  • Podium voor de Amstelveense winnaar tijdens de 'Millenniumdôme’ op 13 september 2013


Zo werkt het

Alle bedrijven die zich aanmelden worden beoordeeld op basis van het aanmeldformulier én hun website (of andere externe communicatie uitingen). Per gemeente worden de 6 hoogst scorende bedrijven uitgenodigd voor de lokale voorronde, waar zij zich presenteren voor een panel van deskundigen, waarna één bedrijf genomineerd wordt voor de finale.

Na publiciteit in het Amstelveens Weekblad mag het publiek stemmen op een van de 5 finalisten. Tijdens de finale op 10 oktober 2013, de dag van de duurzaamheid, zal ook een deskundige jury de 5 finalisten beoordelen. Hierna wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. De publieksstemming en de beoordeling van de jury tellen beide voor 50 %

Ondernemers kunnen zich tot 1 september aanmelden voor de Duurzaam MKB Award via www.mvoprijs.nl  (kiezen voor Amstelland). Voorwaarden zijn dat het bedrijf activiteiten ontplooit in Amstelveen, hier haar hoofdkantoor heeft, maximaal 250 werknemers in loondienst heeft en als het bedrijf een winstoogmerk heeft.

Wie meer wil weten over de Duurzaam MKB Award, kan contact opnemen met André van der Poel, a.van.der.poel@amstelveen.nl, of met Ans Ursem van FairBusiness via a.ursem@fairbusiness.nl . De Duurzaam MKB Award is gebaseerd op de MVO prijs van het MVO Loont programma en wordt uitgevoerd in samenwerking met FairBusiness.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.