Bijgewerkt: 21 september 2021

Ondernemers mee in de wereld van de koffie

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemersvereniging Amstelveen
25-03-2014

Norbert en Niels Douqué van J.Th. Douqué’s Koffie B.V. namen het initiatief om voor hun collega OA-leden in maart en april een unieke koffieproeverij te organiseren. Beide proeverijen waren binnen no time volgeboekt. En dat is geen verrassing als je weet, dat 80% van de Nederlanders koffie drinkt. De echte koffieliefhebbers weten, dat er vele koffievariaties en -smaken zijn. Maar wat maakt nu precies het verschil tussen al die koffie? Hoe proef je het verschil? En waar komt de koffie vandaan? Voor Niels en Norbert Douqué kent koffie geen geheimen meer. Zij vertellen hier tijdens de koffieproeverijen meer over.

Foto Amstelveen
(Foto OA - 2014)

Monsterdoos met verschillende koffiesoorten


J.Th. Douqué’s Koffie B.V. bestaat al sinds 1895. Het hoofdkantoor is gevestigd op Bijdorp 2 in Amstelveen. Het is een prachtig familiebedrijf, waar op dit moment zowel de derde als de vierde generatie werkzaam zijn. Zij handelen in koffie uit landen over de hele wereld. Met als belangrijkste productieregio’s Midden- en Zuid-America, Brazilië, Afrika en Azië.

Norbert Douqué heeft in 1988 aan de basis gestaan van de oprichting van Max Havelaar, nu bekend als het Fairtrade keurmerk; een keurmerk voor eerlijke handel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen op basis van een duurzaam inkoopbeleid is dan ook één van de belangrijkste drijfveren van J.Th. Douqué’s Koffie B.V. Wilt u meer weten over dit inspirerende bedrijf, bezoek dan hun website www.douque.com

Bent u ondernemer en wilt u een keer een bijeenkomst van de Ondernemersvereniging Amstelveen bezoeken neem dan contact op via info@oa-amstelveen.nl . Meer informatie over onze bijeenkomsten kunt u vinden op www.oa-amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.