Bijgewerkt: 15 juni 2024

Ondernemerscollege in Amstelveen over cybercrime en cybersecurity

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemersvereniging Amstelveen
15-06-2023

Voorkom dat jouw bedrijf slachtoffer wordt van cybercrime. 'Cybercriminelen verleggen hun aandacht naar het midden- en kleinbedrijf. Voor het eerst noteert ABN Amro meer gevallen van cybercriminaliteit in het mkb dan in het grootbedrijf…Desondanks beschouwt amper 30 procent van de mkb'ers cybercriminaliteit als een groot risico.' (bron: Computable, mei 2023)

‘Dat overkomt mij vast niet’. ‘Cybercrime? Dat overkomt mij vast niet’, is wat veel MKB-ers denken. Maar het tegendeel is waar. En de gevolgen van cybercrime kunnen ontwrichtend zijn voor je onderneming. Bovendien hechten grootbedrijven steeds meer belang aan cyberveiligheid. Zonder goede bescherming riskeer je dat jouw onderneming de cyberveiligheidstoets van grotere klanten straks niet meer doorstaat. Zo kan cybercrime jouw onderneming op meerdere manieren buitenspel zetten. Zorg dat dat niet gebeurt: kom naar het Ondernemerscollege!

Het ondernemerscollege: treed binnen in de duistere wereld van online crime. We organiseren dit Ondernemerscollege samen met het Platform Veilig Ondernemen. Tijdens deze boeiende avond leer je hoe vernuftig cybercriminelen te werk gaan (spannende verhalen gegarandeerd) en waar je op moet letten, maar vooral ook hoe je jouw bedrijf kunt beschermen tegen hackers, datalekken en online fraude.

Door de samenwerking Platform Veilig Ondernemen hebben we een fantastische line-up van sprekers met enorm veel expertise en ervaring. Na dit college beschik jij als MKB-er over de essentiële kennis en vaardigheden die je nodig hebt om jouw bedrijf te beschermen. Mis deze unieke kans dus niet en meld je nu aan voor ons Ondernemerscollege op maandag 10 juli 2023! Adres: KPMG Meijburg, Laan van Langerhuize 9, 1186 DS Amstelveen. Kosten: geen.

Foto Amstelveen
(Bron Ondernemersvereniging Amstelveen/Platform Veilig Ondernemen/ William Rutten - 2023)

De sprekers van de avond op 10 juli 2023

Het programma: 19.00 uur ontvangst, 19.30 uur opening door burgemeester Tjapko Poppens en Darshan Sloot directeur Ondernemersvereniging Amstelveen. De sprekers: Erik de Jong, informatie- en securityprofessional en Sanne Maasakkers, security expert en ethisch hacker. Sanne en Erik hebben samen alle kanten van security gezien: van techniek tot menselijk gedrag en van kwajongens, tot serieuze criminelen en spionnen. In hun presentatie belichten ze wie het op je gemunt heeft, wat zij willen en vooral: hoe ze je te pakken nemen. Inclusief de meest voorkomende manier die jij elk moment achter je toetsenbord tegen kan komen.

Erik de Jong werkt al meer dan 20 jaar in de informatiebeveiliging, onder andere voor Fox-IT, McAfee, GovCert.nl en het Nationaal Cyber Security Centrum. Hij doet onderzoek naar trends in dreigingen, incidenten en kwetsbaarheden op het gebied van cybersecurity.

Sanne Maasakkers is security expert en ethisch hacker. Ze omschrijft zichzelf als Ariël in een sea full of phish. Sanne doet onderzoek naar de technieken achter social engineering en grote, langdurige infiltratie bij bedrijven. Lara Hemstede - ervaringsdeskundige en professional op het gebied van cybercrime.

Lara is oprichter van digitaal recherchebureau Cyber Proof. Nadat zij in 2015 zelf slachtoffer werd van cybercrime en digitaal geweld, nam ze het heft in eigen hand om terug te vechten. Met haar ervaring en gecertificeerde kennis wapent Lara mensen tegen cybercrime en online dreigingen. 

Dave Maasland – CEO bij ESET Nederland één van de grootste IT-Security bedrijven van Nederland en het merk ESET is wereldwijd vertegenwoordigd. Vanuit zijn vakgebied cybersecurity spreekt hij over de risico’s, maar vooral mogelijkheden die de digitale wereld biedt.

Paneldiscussie. Tijdens de paneldiscussie kan je al je vragen kwijt aan de experts. 21.30 uur afsluiting met borrel.

Stay on Track. De Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) is de initiatiefnemer, trekker en organisator van Stay on Track. Ondersteund door de Vereniging Amstelveense Detaillisten en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amstelland. Het programma wordt gefinancierd vanuit het Stimuleringsfonds van de gemeente Amstelveen met 25% cofinanciering. Doel van het programma is MKB ondernemers te stimuleren bij het omdenken, nieuwe kansen en mogelijkheden te laten ontdekken voor goed ondernemerschap in deze tijd en in de toekomst. Hoe kan je van uitdagingen en problemen kansen maken. Van ‘ja maar’ naar ‘ja-en’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.