Bijgewerkt: 19 april 2024

Ondernemersvereniging Amstelveen start Denktank

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemersvereniging Amstelveen
30-01-2021

Ondanks alle overheidssteun en uitbreiding hiervan hebben veel ondernemers het zwaar. Velen vallen bij alle regelingen buiten de boot en kunnen nog maar net de rekeningen thuis betalen, laat staan aan hun zakelijke vaste lasten voldoen. De omzetten zijn minimaal of nul. De uitrol van nieuwe maatregelen en uitbetaling van financiële steun laat té lang op zich wachten. En het einde is nog niet in zicht. We zitten in elk geval tot 9 februari 2021 in een lockdown en misschien zelfs nog langer.

De gemeente Amstelveen stelt vanuit het Corona Noodfonds miljoenen beschikbaar, maar er kan maar beperkt worden uitgekeerd, want anders wordt er gekort op de overheidssteun. We mogen heel dankbaar zijn dat wij in Nederland überhaupt steun krijgen en het lijkt allemaal zo goed geregeld, maar als je de ondernemers persoonlijk spreekt hoor je pas de echt schrijnende verhalen.

Denktank lokale steun bedrijfsleven. Een nadeel is dat elke lokale steun in mindering wordt gebracht op de overheidssteun, terwijl het juist als aanvulling ingezet zou moeten kunnen worden om de lokale economie te stimuleren en gezond te houden. Om hopelijk op korte termijn tot een gedegen plan van aanpak te komen, dat wij gezamenlijk met de gemeente kunnen uitrollen, starten wij op 3 februari 2021 met een Denktank Lokale Steun Bedrijfsleven. Voor ondersteuning op korte termijn en als de overheidssteun eindigt.

Foto Amstelveen
(Foto Orhan Sahin - 2020)

Darshan Sloot directeur en Rob van den Helder voorzitter van de Ondernemersvereniging Amstelveen


Hieraan nemen in elk geval deel: Daan Kroone van DAY Foodbar namens KHN Amstelland, Gonnie van Rietschoten van Van Rietschoten Tweewielers namens de VAD, Carrol Buenting namens BuentingSport, Jeroen Franken van Blue Fish Social Media tevens OA bestuurslid, Jeroen Wendelgelst Advocaat voor Beleggers en Ondernemers en Miriam Geerlings namens KHN. De uitkomsten van de denktank koppelen wij direct terug aan wethouder Floor Gordon en het team EZ tijdens het maandelijkse terugkerend Platform Ondernemend Amstelveen. Om uiteindelijk hopelijk te komen tot een wenselijk lokaal steunpakket.

Nood aan de man, meld het ons! Ons doel voor de komende tijd is samen met Koninklijke Horeca Amstelland (KHN) en de Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties (VAD) en het team EZ van de gemeente te inventariseren waar de grootste problemen zitten. Zodat de overgebleven miljoenen uit het Amstelveense Corona Noodfonds hopelijk op de juiste manier besteed zullen worden. Alle informatie en hulp kunnen wij daarbij gebruiken. Wil jij je verhaal kwijt, neem dan contact met ons op via 020-6403071 of stuur een e-mail naar darshan@oa-amstelveen.nl .

Meer voor elkaar! is de slogan van de Ondernemersvereniging Amstelveen. Meer voor elkaar doen en meer voor elkaar krijgen. In dit kader zet de vereniging zich actief in voor het Amstelveense MKB. Voor haar leden introduceerde zij begin dit jaar al de OA verenigingsapp, rolt zij strategische management tafels uit, waar DGA’s van grotere MKB bedrijven met elkaar in gesprek gaan en organiseert OA Intervisiesessies, waar inmiddels meer dan 30 MKB ondernemers hun vraagstukken met elkaar delen en elkaar helpen vanuit hun eigen kennis en vakgebied.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.