Bijgewerkt: 18 september 2021

Ondernemersvereniging is schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemersvereniging Amstelveen
21-10-2013

Op donderdag 17 oktober 2013 waren meer dan 100 ondernemers te gast bij het MBO College Amstelland. Het MBO College Amstelland is al enige tijd lid van de Ondernemersvereniging Amstelveen, maar niet eerder in de gelegenheid geweest om een bijeenkomst te organiseren.

De Herfstborrel bood de mogelijkheid om collega-leden uit te nodigen in het hypermoderne nieuwe gebouw aan de Maalderij in Amstelveen. Een gebouw, dat is voorzien van een uitstekende ICT infrastructuur en een inrichting die rust geeft en duurzaamheid ademt. Binnen het gebouw is gekozen voor de boom als symbool voor alle groeimogelijkheden.

Medewerkers en leerlingen verzorgden de plezierige ontvangst. Na de netwerkborrel hield Nel van Neerven, directeur van het MBO College Amstelland, in het sfeervolle atrium op de tweede verdieping een inspirerende toespraak. Zij presenteerde hierbij de filosofie en de missie van de school. Tot slot kreeg een team van 20 docenten de gelegenheid om zich persoonlijk aan de ondernemers te presenteren.

rocva Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het ROCvA is het Regionaal Opleidingencentrum van Amsterdam. Hier op de foto de vestiging in Amstelveen, het MBO College Amstelland in de Maalderij voor middelbaar beroepsonderwijs


Tijdens de aansluitende borrel en het buffet waren zij aanwezig om eventuele vragen van ondernemers te beantwoorden en contacten te leggen. Deze methode heeft erg goed uitgepakt en geleid tot interessante mogelijkheden en samenwerkingsverbanden voor de toekomst. De ondernemers weten nu wat de school te bieden heeft en waren daar duidelijk door verrast.

Betty Sanderse van BS Consultancy reageerde achteraf via LinkedIn: “Een bijeenkomst die mij de nodige inspiratie heeft gegeven. Niet alleen door de locatie, maar vooral ook door het enthousiasme, waarmee directeur Nel van Neerven en teamleden op mij toe traden. Daar kan ik wat van leren.”

En Michal Danzig van WinWinWerkt: “Bijzonder inspirerend. Zo inspirerend, dat ik direct een idee kreeg, hoe WinWinWerkt de studenten kan helpen bij het vinden van een stageplaats. Uiteraard in het kader van maatschappelijk ondernemen, dus zonder kosten voor MBO College. Voorstel naar MBO College Amstelland is al gedaan. Dat is denk ik de samenwerking/interactie die het MBO College Amstelland zoekt met ondernemers in de regio. Ik word daar enthousiast van.”

We kijken als OA terug op een zeer geslaagde en vruchtbare bijeenkomst, waarbij er weer een brug is gelegd voor de toekomst tussen het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs in Amstelveen. Bent u ondernemer en wilt u ook een keer een bijeenkomst van de Ondernemersvereniging Amstelveen bijwonen? Stuur dan een e-mail naar info@oa-amstelveen.nl . Meer informatie? www.oa-amstelveen.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.