Bijgewerkt: 30 juni 2022

Ongenode gasten bij het Glazen Huis

Nieuws -> Sociaal

Bron: Kersthit 2012.nl
20-12-2012

De bandleden van One Gift (daklozen en voormalig daklozen) ontmoeten bij het Glazen Huis daklozen uit Enschede om samen de zelfgemaakte kerstsingle 'Uninvited' te zingen. De helft van de opbrengst uit downloads en donaties doneren de (voormalig) daklozen aan Serious Request.

Dakloosheid in Nederland

De crisis eist zijn tol. Vorig jaar constateerde de GGZ al, dat het aantal daklozen in Nederland fors toeneemt. Vorige maand berichtte onder meer EenVandaag, dat steeds meer gezinnen dakloos raken door de economische crisis.

De daklozenopvang kan de toestroom niet aan en slaat alarm over de forse stijging van het aantal kinderen in de noodopvang (16%). Op dit moment zitten in het hele land zeker 2.000 kinderen in de opvangcentra voor dak- en thuislozen.

'Uninvited' van One Gift

Project Kersthit 2012

De 8 bandleden van One Gift ondervinden aan den lijve, wat de positieve uitwerking is van het bundelen van krachten. Samen bezingen zij in de kerstsingle 'Uninvited' enerzijds de situatie van eenzaamheid die zij allen gekend hebben, maar anderzijds zetten zij in het hoopvolle lied een streep door het verleden en benadrukken zij de kracht van een nieuw tijdperk. De bandleden van One Gift willen deze hoopvolle gedachte graag delen met de daklozen in Enschede.

Goed doel

Het gevoel van saamhorigheid wordt nog eens versterkt door het feit, dat de bandleden van One Gift de helft van de opbrengst uit de downloads van hun single doneren aan Serious Request: Let's hear it for the babies. De andere helft van de opbrengst uit de downloads is voor de bandleden, opdat zij een nieuwe start kunnen maken in 2013. De ontmoeting: do 20-12-2012 10.00 uur, plein bij Het Glazen Huis. De single 'Uninvited' van One Gift is te downloaden voor € 0,99 via iTunes, www.onegift.nl  en www.kersthit2012.nl

OneGift Amstelveen
(Foto OneGift - 2012)

De band One Gift


One Gift?

De band One Gift is ontstaan uit het project Kersthit 2012 . Uit ruim 30 (voormalig) dakloze muzikanten zijn 8 bandleden geselecteerd om dé kersthit van 2012 'Uninvited' te maken en uit te brengen.

De bandleden stonden onderaan in de samenleving en streven daarom nu gezamenlijk naar de nummer 1 positie in de hitlijsten. De helft van de opbrengst gaat naar de (ex-)dakloze artiesten, zodat zij hun leven een positieve wending kunnen geven. De andere helft gaat naar KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij.

De band staat onder begeleiding van het muzikale duo Ronald en Anouk Kool. Ronald is bekend als bandleider van de Ik hou van Holland Huisband en als toetsenist van onder meer Anouk en Trijntje Oosterhuis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.