Bijgewerkt: 16 juni 2024

Online afspraak maken met Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
19-08-2013

Vanaf 19 augustus 2013is het mogelijk om bij de Polikliniek Chirurgie van Ziekenhuis Amstelland online een afspraak te maken. Het online afspraak maken heeft veel voordelen voor de patiënt. Binnenkort wordt het online afspraken maken bij meer poliklinieken in Ziekenhuis Amstelland geïntroduceerd.

Er zijn veel voordelen voor patiënten die een afspraak online maken. Ze kunnen op elk tijdstip dat het schikt een afspraak maken; 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Bovendien kent het internet geen wachttijd, waardoor de patiënt direct wordt geholpen. Daarnaast krijgt de patiënt na het maken van de afspraak direct relevante patiënteninformatie aangeboden, zodat hij goed voorbereid naar de afspraak kan komen.

zha Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2013)

De online afspraakpagina van het Ziekenhuis Amstelland


Hoe het werkt?

De patiënt gaat naar de website van Ziekenhuis Amstelland: www.ziekenhuisamstelland.nl . Op de homepage staat een button ‘Afspraak maken’. Hier staan de poliklinieken vermeld, waarbij het al mogelijk is online een afspraak te maken. Na het beantwoorden van een aantal korte vragen, kan de patiënt direct een afspraak plannen in de agenda van de arts voor wie hij een verwijzing heeft gekregen.

Het is niet voor alle soorten afspraken mogelijk online te plannen. Om de patiënt zo goed mogelijk te kunnen helpen, is voor die afspraken een telefoontje naar de polikliniek nodig. Patiënten die liever telefonisch een afspraak maken, zijn net als voorheen in de gelegenheid de polikliniek te bellen op de tijden dat de polikliniek geopend is. Dan maakt de polikliniek medewerker telefonisch een afspraak.

Het begin is er!

De Polikliniek Chirurgie is de eerste polikliniek, waarbij het afspraken maken online mogelijk is. Om alles zorgvuldig en goed werkend aan te kunnen bieden aan de patiënt, volgen één voor één meer poliklinieken. Op de website van Ziekenhuis Amstelland staat een actueel overzicht van de poliklinieken, waarbij afspraken online maken mogelijk is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.