Bijgewerkt: 6 december 2022

Online afspraak maken met gemeente

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-02-2009

Amstelveen staat niet stil wat betreft haar elektronische dienstverlening. In haar streven naar het optimaliseren van deze vorm van dienstverlening is het nu mogelijk om via internet een afspraak te maken voor een aantal producten.

Aan de website is een afsprakenmodule gekoppeld. Zo kan men 24 uur per dag via internet een afspraak maken voor het aanvragen van een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Via de button Balie Online op de startpagina van de gemeentelijke website of de productinformatie over de reisdocumenten en rijbewijzen komt de burger in de afsprakenmodule. Inloggen via DigiD is niet nodig.

Hellendall Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Wethouder Frans Hellendall (VVD)


Verantwoordelijk wethouder Hellendall is blij met de uitbreiding van de elektronische dienstverlening. “'Een belangrijke speerpunt voor dit college is het verbeteren van de dienstverlening. Het maken van een afspraak via internet voor het aanvragen van reisdocumenten en het rijbewijs is een vorm van maatwerk die tegemoet komt aan de wensen van de burgers. Daarnaast werken we continu aan het verder terugdringen van het aantal regels en het vereenvoudigen van procedures”.

Vooral rond vakanties wanneer veel mensen een paspoort, Nederlandse identiteitskaart of rijbewijs aanvragen, kunnen wachttijden soms oplopen. Met een afspraak wordt men in principe direct geholpen. Telefonisch een afspraak maken is ook mogelijk. Een afspraak is overigens niet noodzakelijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.