Bijgewerkt: 27 juni 2022

Online muzikale middagdienst vanuit de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
27-05-2020

Er is op zondag 7 juni 2020 online een muzikale middagdienst (vesper) te bekijken vanuit de Kruiskerk Amstelveen. Een cantate van Bach wordt uitgevoerd door Het Bach Ensemble Amsterdam onder leiding van Paulien Kostense. U kunt vanwege de corona-maatregelen niet persoonlijk de kerk bezoeken, maar u bent van harte uitgenodigd om thuis via de Kruiskerkwebsite de vesper mee te maken. Kijk vanaf 17.00 uur op www.kruiskerk-amstelveen.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie.

 In de vesper staat psalm 25 centraal, waarin de mens door vijanden belaagd ten onder dreigt te gaan en God luidkeels te hulp roept: 'Houd mij in leven, wees mijn redding'. De cantate Nach dir, Herr, verlanget mich (BWV 150) van Johann Sebastian Bach past helemaal bij deze noodkreet. Het is misschien wel de allereerste cantate die Bach gemaakt heeft (circa 1707). In een kleine bezetting van zowel koor als orkest - met een prachtig aandeel van de fagot en een heel mooi terzet van solisten - voert het Bach Ensemble Amsterdam de cantate uit. Henk Trommel is organist, ds. Niek Scholten liturg en Paula Rose voorzanger. U bent van harte welkom in de Kruiskerk bij u thuis!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De protestantse 'Nieuwe Kruiskerkgemeente' heeft de Kruiskerk als kerkelijk centrum en is gelegen aan de Van der Veerelaan in Amstelveen


Op 13 februari 2020 was er voor de laatste keer een muzikale vesper met een Bachcantate in de Kruiskerk gehouden. In maart, april en mei zijn er geen muzikale vespers geweest, omdat én uitvoerenden én kerkgangers in één en dezelfde ruimte vanwege het te grote aantal mensen niet was toegestaan. Nog steeds mogen er hooguit 30 mensen tegelijkertijd in de kerk zijn. Met het koor, het orkest, een liturg, organist is dat aantal vrijwel bereikt. U bent bij de muzikale vesper van 7 juni dus nog steeds niet persoonlijk welkom helaas, maar gelukkig kunt u vanaf deze zondag thuis de vespers meemaken.

Als u tegen 17.00 uur naar de kruiskerkwebsite gaat (www.kruiskerk-amstelveen.nl ) ziet u op de homepage een link staan die u, als u deze aanklikt, gelijk verbindt met de Kruiskerk, waar u via een videoverbinding rechtstreeks de vesper kunt meevieren. Als u op dat moment niet kunt, kunt u op een later moment alsnog via de website de vesper zien en horen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.