Bijgewerkt: 3 december 2021

Onregelmatige kunstenaarscafé in het Cobra Museum

Nieuws -> Informatief

Bron: Cobra Museum
06-02-2018

In kunst en humor kan alles Café Le Faux Rire over Humor en Engagement. De tweede editie van Café Le Faux Rire, (Café het Valse Gelach) het onregelmatige kunstenaarscafé van het Cobra Museum, vindt plaats op vrijdag 16 februari 2018 en gaat over ‘Humor en Engagement’. Dit na aanleiding van de hilarisch absurdistische video-installatie van Nathaniel Mellors en Erkka Nissinen, The Aalto Natives, die nog tot eind deze maand te zien is in het Cobra Museum. De vragen die deze avond centraal staan: Wat is het kritische potentieel van humor in de kunst? Hoe verhoudt humor zich tot maatschappelijk engagement? Mag in kunst en humor eigenlijk alles?

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het Cobra Museum in Amstelveen


De avond opent met nog niet eerder vertoond filmisch werk van Mellors (GB) en Nissinen (FI), twee kunstenaars die zich op geen enkele manier lijken te laten begrenzen in hun absurdistische kijk op onderwerpen als religie, taal en macht. De vrijheid van expressie staat centraal in de gesproken column die Canan Marasligil (TR) uitspreekt. Mette Sterre (NL) is met een performance aanwezig die het groteske onderzoekt; de wereld van ondersteboven, tegenstelling en humor.

Voor Le Faux Rire zal Mette de performance "A circuit of overthinking- a circus of IT Girls" uitvoeren. Uit het depot van het museum zal het schilderij Le Faux Rire van Asger Jorn (DK) worden gehaald en door conservator Franka Blok (NL) besproken. Poëzie is dit keer in handen van de dichter/kunstenaar Arnoud Rigter (NL) die CoBrA-poëzie en eigen gedichten ten gehore brengt. Voor het volledige programma verwijzen we naar de website van het Cobra Museum. Café Le Faux Rire #2 'Humor en Engagement'. Vrijdag 16 februari 2018 deur open 19:30, aanvang programma 20:00 Tickets a € 5 aan zaal. vol=vol. Geen reservering mogelijk. Adres: Cobra Museum Sandbergplein 1, 1181 ZX AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS