Bijgewerkt: 8 mei 2021

Onrust MKB Stadshart over huurverhoging

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
22-01-2009

Onder winkeliers in het Stadshart Amstelveen is onrust ontstaan over een verwachte huurverhoging voor hun panden van veertig tot zestig procent. Stadsharteigenaar Rodamco zou voornemens zijn de huren van de oude delen van Plein 1960 op te trekken naar het niveau van de huren van de nieuwe delen, zoals de Rembrandthof.

Inmiddels zou een aantal MKB'ers op punt staan hun zaak van de hand te doen. Genoemd worden de sigarenzaak en tuinspecialist in het 'herenstraatje' van de Binnenhof, de fotowinkel aan het Buitenplein. De herenzaak in Rembrandthof staat inmiddels leeg.

De bonbonnière staat op punt te verhuizen naar de Rembrandtweg omdat de huur in de Binnenhof niet meer kan worden opgebracht. De Fortis bank aan de verlengde Rembrandtweg is verdwenen en wordt vervangen door een dameskledingzaak.

Verder zal Rodamco 200.000 euro promotiebijdrage niet overmaken aan de Vereniging Centrum Promotie (VCP) maar gebruiken voor de financiering van een opknapbeurt van het winkelcentrum.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.