Bijgewerkt: 21 juli 2024

Ontdek 3D printen in Bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
24-10-2014

Je hoort en leest er steeds meer over: 3D printen. Maar hoe werkt zo’n 3D-printer nou precies en wat kan je er allemaal mee? Welke praktische toepassingen liggen er voor de thuisgebruiker?

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Een 'Ultimaker 2' 3D printer bij Foto Herder in Amstelveen


Op zondag 2 november 2014 geeft Ground3d een presentatie in de bibliotheek aan het Stadsplein. Zij laten je zien, hoe 3D printen wordt toegepast, wat de toekomstperspectieven zijn én wat je er zelf mee kunt. Daarnaast zal er live een 3D-print demonstratie worden gehouden en zullen er volop voorbeelden van 3D geprinte objecten en materialen, waarmee geprint kan worden aanwezig zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het personeel van Foto Herder in Amstelveen in 3D. Na het scannen van het lichaam in de studio, wordt een 3D model gegenereerd van de serie foto's met een speciale software en het wordt naar een Amerikaans bedrijf gestuurd via e-mail en binnen paar weken sturen ze het 3D object terug naar Amstelveen


De presentatie is vooral voor (jong-)volwassenen, de demonstratie is geschikt voor alle leeftijden. Dus: kom & leer! De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. De presentatie is van 14.00 uur tot 14.45 uur en de demonstratie van 14.45 tot 16.30. Meer informatie vindt u op www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland bibliotheken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.