Bijgewerkt: 21 juli 2024

Ontdek Amstelveen in 24 uur op 3 juni 2023

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-05-2023

‘Meer dan 45 activiteiten op één dag’ Op zaterdag 3 juni 2023 zijn er verdeeld over heel Amstelveen meer dan vijfenveertig leuke, uitdagende en verrassende activiteiten te beleven tijdens het evenement Amstelveen in 24hrs.

De keuze is reuze: van een frisse duik en natuurwandeling rond 6 uur in de ochtend tot klimmen in het Amsterdamse Bos en rondleidingen in de brouwerij in de late avond en nacht. Dus beleef en ontdek Amstelveen als nooit tevoren! Zet 3 juni alvast in je agenda en kijk voor het complete programma op de website visitamstelveen.nl/24hrs.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Amstelveen in 24hrs

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken en Stadspromotie: 'Amstelveen in 24hrs is een mooi evenement met een zeer gevarieerd programma dat zich afspeelt door de hele gemeente, van bos tot polder en van Stadshart tot Kronenburg. Bezoekers, maar ook inwoners zelf, weten vaak niet wat er allemaal te beleven valt in hun eigen stad. Amstelveen heeft enorm veel te bieden en dit evenement is een prachtige manier om alle bijzondere facetten van Amstelveen te laten zien. Ik raad inwoners en bezoekers aan regelmatig op de website visitamstelveen.nl/uitagenda te kijken, want er is genoeg te doen in Amstelveen en zeker niet alleen op 3 juni!'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken en Stadspromotie

Amstelveen in 24hrs. Amstelveen in 24hrs is een activiteit van de gemeente Amstelveen in samenwerking met de verschillende ondernemers en instellingen in de stad en wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Amstelveen. Het doel van Amstelveen in 24hrs is om inwoners en bezoekers op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis te laten maken met het brede aanbod in Amstelveen. De burgemeester en de wethouders zullen tijdens Amstelveen in 24hrs een aantal van de vijfenveertig activiteiten bezoeken. De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk. Leer je stad kennen en ontdek dat in Amstelveen veel te doen is. Hieronder een greep uit de activiteiten.

Duik de dag in! Begin Amstelveen in 24hrs met een frisse ochtendduik. Trek om 06.00 uur een aantal baantjes in het buitenbad van zwembad De Meerkamp en je hebt genoeg energie voor de volgende 23 uur.

Ga op safari. In de achtertuin van Amstelveen ligt een heus natuurreservaat. En je kunt er ook op safari! Neem een verrekijker en picknickmand mee en ga met een vogelaar op zoek naar weidevogels als de grutto op het weidevogelpad in de Bovenkerkerpolder.

Klimmen in het donker. Dat is nog eens een uitdaging: klimmen in het donker! Klauter in het Fun Forest via touwen, ladders en bruggen een weg door de bomen, met een paar lichtjes als wegwijzer.

Nachtelijke rondleiding in de bierbrouwerij. Flikkerende kaarsen tussen glinsterende brouwketels en het zoete gezang van de Amstel River Singers creëren de perfecte setting voor een intieme rondleiding. Vanaf 23.00 uur is bierbrouwerij in de voormalige Sint Annakerk de zwoelste plek van Amstelveen! Kijk op de website visitamstelveen.nl/24hrs voor het programma van Amstelveen in 24hrs.

'More than 45 activities in one day' On Saturday 3 June 2023, more than forty-five fun, challenging and surprising activities can be experienced throughout Amstelveen during the Amstelveen in 24hrs event.

The choice is huge: from a refreshing dip and nature walk around 6 o'clock in the morning to climbing in the Amsterdamse Bos and guided tours of the brewery in the late evening and night. So experience and discover Amstelveen like never before! Put 3 June in your diary and check out the complete program on the website visitamstelveen.nl/24hrs.

Adam Elzakalai (VVD) alderman for Economic Affairs and City Promotion: 'Amstelveen in 24hrs is a great event with a very varied program that takes place throughout the entire municipality, from forest to polder and from Stadshart to Kronenburg. Visitors, but also residents themselves, often do not know what there is to experience in their own city. Amstelveen has a lot to offer and this event is a wonderful way to show all the special facets of Amstelveen. I advise residents and visitors to regularly check the website visitamstelveen.nl/uitagenda, because there is plenty to do in Amstelveen and certainly not just on 3 June!'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Adam Elzakalai (VVD) ) alderman for Economic Affairs and City Promotion

Amstelveen in 24hrs. Amstelveen in 24hrs is an activity of the municipality of Amstelveen in collaboration with the various entrepreneurs and institutions in the city and is financially supported by the municipality of Amstelveen. The aim of Amstelveen in 24hrs is to introduce residents and visitors to the wide range of services in Amstelveen in an accessible and accessible way. The mayor and aldermen will visit some of the forty-five activities during Amstelveen in 24hrs. Most activities are free of charge. Get to know your city and discover that there is a lot to do in Amstelveen. Below is a selection of the activities.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Amstelveen in 24hrs

Dive into the day! Start Amstelveen in 24hrs with a fresh morning swim. At 6 a.m., swim a few laps in the outdoor pool of De Meerkamp swimming pool and you'll have enough energy for the next 23 hours.

Go on safari. In the backyard of Amstelveen is a real nature reserve. And you can also go on safari! Bring binoculars and a picnic basket and go with a birdwatcher to look for meadow birds such as the black-tailed godwit on the meadow bird path in the Bovenkerkerpolder.

Climbing in the dark. Now that's a challenge: climbing in the dark! Clamber your way through the trees via ropes, ladders and bridges in the Fun Forest, with a few lights as signposts.

Flickering candles between glittering brew kettles and the sweet singing of the Amstel River Singers create the perfect setting for an intimate tour. From 11 p.m., the beer brewery in the former Sint Annakerk is the hottest place in Amstelveen! Check the website visitamstelveen.nl/24hrs for the program of Amstelveen in 24hrs.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.