Bijgewerkt: 17 mei 2024

Ontheffing geluidhinder voor GVB is niet verlenen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-11-2016

Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen over de weigering van de aanvraag van GVB ontheffing voor nachtelijke geluidhinder tussen de tramhaltes Poortwachter en Brink:

'Geachte leden van de gemeenteraad,

Op 31 oktober 2016 is een aanvraag ontvangen van het GVB om ontheffing geluidhinder. Deze aanvraag is ingediend vanwege werkzaamheden aan het tramspoor tussen haltes Poortwachter en Brink voor de periode van zondag 6 november tot en met vrijdag 11 november 2016. De werkzaamheden zouden iedere nacht moeten plaatsvinden tussen 22.00 en 06.00 uur.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving


De gemeente vindt het belangrijk, dat wij onze inwoners vooraf goed en tijdig informeren. Doordat de ontheffing slechts een paar dagen van tevoren is aangevraagd, waren wij niet meer in de gelegenheid een aankondiging te doen via de Gemeentepagina in de krant. Dat het GVB de omwonenden reeds per brief geïnformeerd heeft, doet daarbij niet af aan onze zorgplicht om inwoners te informeren over dit soort werkzaamheden in de openbare ruimte. Ik heb daarom besloten de gevraagde ontheffing niet te verlenen. Er wordt ambtelijk overleg gepleegd over de vervolgstappen.


De rails van tramlijn 51 ter hoogte van Brink in Amstelveen

De komende jaren worden grote infrastructurele projecten uitgevoerd binnen onze gemeente, zoals de Amstelveenlijn en de verbreding van de A9. Wij streven ernaar onze inwoners en ondernemers goed en tijdig te informeren, zodat zij niet tegen onverwachte werkzaamheden aanlopen.'

Met vriendelijke groet, Herbert Raat wethouder HandhavingAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.