Bijgewerkt: 12 juni 2024

Onthulling Anton Heyboer tulp in Museum v. d. Togt

Nieuws -> Informatief

Bron: Museum v. d. Togt
01-04-2010

Op 7 april 2010 om 17.00 uur zal in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen de “ANTON HEYBOER TULP” onthuld worden. In april 2005 , 2 weken na het overlijden van Anton , hebben de tweelingzusters Trees en Wil van Kleef van hun eigen collectie een grote Heyboertentoonstelling georganiseerd in Slot Zeist .

Heyboer  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Anton Heyboer op een foto uit de jaren 50 vorige eeuw


Zij zijn grote bewonderaars van Anton en zijn werk en wilden een tulp naar Anton laten vernoemen , bij wijze van eerbetoon en hebben toen het iniatief daartoe genomen. De vrouwen van Anton Heyboer mochten de tulp uitzoeken , een die het beste bij hem paste en deze tulp wordt op 7 april aan hen aangeboden.

De kweker heeft intussen laten weten dat deze tulp de grootste Nederlandse tulp ooit is. Acteur en verzamelaar van “outsider art” Dick van den Toorn zal aanwezig zijn en de tulp samen met de vrouwen van Anton onthullen en dopen.

Heyboer  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

De bruiden van Anton Heyboer (vlnr)- Petra, Marike, Joke en Lotti


Dick van den Toorn is geinspireerd geraakt om een voorstelling te maken over Anton Heyboer naar aanleiding van de Heyboer tentoonstelling in 2008 in het Museum van der Togt en speelde deze enkele weken op de Parade met groot succes : Groeten uit Den Ilp.

Lotti en Marike , twee van Anton’s vrouwen , zijn twee keer aanwezig geweest en waren onder de indruk van de manier, waarop hij zich in Anton ingeleefd had en hem helemaal eigen gemaakt had.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.