Bijgewerkt: 18 mei 2024

Ontmoetingen in Café Welkom op 3 november 2016

Nieuws -> Informatief

Bron: Hans Straeter
01-11-2016

Op donderdagavond 3 november 2016 is er weer een Café Welkom bijeenkomst, waarbij vluchtelingen en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het is een spontane bijeenkomst waarbij er volop gelegenheid is om met elkaar te praten, er enkele korte inleidingen zijn, muziek, gedichten en waarbij mensen elkaar mogelijk kunnen helpen. Er is live muziek verzorgd door een Syrische muzikant en er worden hapjes geserveerd.

Foto Amstelveen
(Foto Anton Groeneschey - 2016)

Dansavond in Café Welkom op 31 juli 2016


Nu de Amstelveense noodopvang gesloten is, richten de vrijwilligers van bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg zich op de vluchtelingen die hun procedure hebben afgerond en sinds kort in onze omgeving wonen. Daarnaast zijn er ook aardig wat voormalige Kronenburgers die in het AZC Wenckebachweg wachten op een woning. Ook zij zijn uitgenodigd om naar Café Welkom te komen. Vanzelfsprekend zijn buurtbewoners uit Amstelveen en Buitenveldert bijzonder welkom, want de bedoeling van Café Welkom is, dat heel verschillende mensen elkaar op 'n spontane manier leren kennen. Soms kan daarbij ook geholpen worden. Sommige vluchtelingen hebben nog nauwelijks winterkleding, jassen, sjaals, mutsen, laarzen en dergelijke. Wie overtollige goede gebruikte kleding heeft, kan dit eventueel meenemen naar de bijeenkomst.

Café Welkom wordt iedere eerste donderdag van de maand georganiseerd in het Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112. Het gebouw ligt tegenover winkelcentrum Gelderlandplein en is bereikbaar met de metro / sneltram, halte A.J. Ernststraat, daarna in de richting van het Gelderlandplein lopen. Parkeren in de omgeving is mogelijk en gratis na 19:00 uur. Voor de onkosten van de bijeenkomst wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanmelding (vanwege de hoeveelheid hapjes) wordt op prijs gesteld. E-mail dan vwk@ddh.nl Café Welkom vindt donderdagavond 3 november 2016 plaats van 19:30 uur tot 22:00 uur.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.