Bijgewerkt: 2 maart 2024

Ontploffing in een woning in Bovenkerk, Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam
23-09-2020

Bij een woning op de Nicolaas Beetslaan in Amstelveen heeft vanavond 23 september 2020 rond 20 uur 30 een ontploffing plaatsgevonden. Hierbij zijn geen gewonden gevallen, maar er is wel veel schade aan het pand – meldt Politie AmsterdamHet Team Explosieven en Veiligheid (TEV) van de politie doet ter plaatse onderzoek. De omgeving is ruim afgezet. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie is inmiddels aanrijdend. Forensisch rechercheurs zijn bij de woning gestart met het onderzoek.

Update 24 september 2020

In de avond van woensdag 23 september 2020 werden bewoners van de Nicolaas Beetslaan in Amstelveen opgeschrikt door een harde knal. Later bleek dat zwaar vuurwerk bij de woning is achtergelaten en rond 20.30 uur is ontploft. De recherche komt graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben of beschikken over camerabeelden van voor, na of tijdens het incident.

Rond 20.30 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen over een harde knal. Meerdere eenheden van de politie waren snel ter plaatse. Ook het Team Explosieven en Veiligheid (TEV) en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben bij de woning onderzoek gedaan naar het achtergebleven voorwerp, wat later illegaal zwaar vuurwerk bleek te zijn.

De explosie leidde in de woning en in de straat tot meerdere kapotte ramen. Niemand raakte hierbij gewond. De woning is inmiddels vrijgegeven door de politie.

Getuigenoproep. Het is onbekend door wie en op welke manier het voorwerp bij de woning is achtergelaten. De recherche komt dan ook graag in contact met mensen die op die bewuste avond iets opvallends hebben gezien of gehoord, beelden hebben van de periode voor, tijdens en na de ontploffing, óf andere informatie hebben die voor dit onderzoek van belang kunnen zijn. Neem contact met ons op via 0900-8844 of door het online tipformulier in te vullen. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie, bijvoorbeeld van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Anoniem bellen kan via 0800-7000.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.