Bijgewerkt: 5 december 2022

Onzekerheid vertraagt Amsteleiland

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
06-07-2007

Door Henk GodthelpHenk Godthelp Amstelveen


De onzekerheid rond een aantal ontwikkelingen op het Amsteleiland heeft ertoe geleid dat de woningbouwplannen met tenminste enige maanden worden vertraagd. De huidige bewoners reageerden opgetogen. Wethouder Pols kon z'n teleurstelling nauwelijks onderdrukken. Dit bleek gisterenavond tijdens de commissiebehandeling van de nota van uitgangspunten voor deze locatie, waar dertig woningen moeten worden gebouwd.


Alle fracties noemden het milieu, het is onbekend hoe vervuild de bodem van het eiland en het water erom heen zijn, de mistige eigendomsverhoudingen, waardoor ook Pols niet meer weet met wie de gemeente zaken doet, en de onzekere positie voor de huidige woninghuurders op het eiland, als reden voor het uitstel.

Vier insprekers, allen bewoners of gebruikers, verzetten zich tegen de plannen. Onder hen de heer Henry Neeter, op wiens informatie deze krant vorige week het artikel baseerde over mogelijk vervuild slib rond het eiland. Neeter’s brief aan het college hierover is aanleiding het waterschap aanvullend onderzoek te laten doen.

Ambtelijk wordt de vertraging gediskwalificeerd. „Slecht voor betrokkenen," aldus een van hen. „Over een paar maanden weten we niet meer dan nu. De bewoners blijven alleen langer in onzekerheid." De commissie wordt „slappe knieën" verweten.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.