Bijgewerkt: 29 maart 2024

Ook deze kerst extraatje voor Amstelveense minima

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-11-2009

Net als in 2007 en 2008 vergoedt de gemeente Amstelveen ook dit jaar de premie voor de aanvullende verzekering aan huishoudens met een minimum inkomen. Minima die gebruik maken van de collectieve zorgverzekering ‘AV gemeente Top’ van Zorg en Zekerheid kunnen rekenen op het extraatje. De vergoeding dekt de premie van de maand december.

Het college van B en W neemt ook deze kerstperiode de premie van de aanvullende verzekering voor haar rekening. De gemeente houdt rekening met ongeveer 1.240 huishoudens die hiervoor in aanmerking komen. De vergoeding betreft € 26,48 per verzekerde.

Wethouder Groot is tevreden dat de regeling ook dit jaar uitgekeerd kan worden: ‘Ook in deze economisch onzekere tijden is het belangrijk om kwetsbare groepen te blijven steunen. De gemeente wilde deze collegeperiode huishoudens met een minimum inkomen extra financieel steunen door onder andere deze eindjaarsvergoeding.’

Klanten hoeven zelf geen actie te ondernemen om het financiële extraatje te ontvangen. Gemeente en verzekeraar Zorg en Zekerheid hebben afgesproken dat de premie-inning van de aanvullende verzekering voor de maand december niet naar de klanten maar éénmalig en rechtstreeks naar de gemeente gaat.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.