Bijgewerkt: 7 december 2022

Ook in Amstelveen is de coronavaccinatie begonnen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-01-2021

Het vaccineren is begonnen. Als eerste krijgen medewerkers in de acute zorg het vaccin tegen het coronavirus. Op woensdag 6 januari 2021 begon Amsterdam UMC met het vaccineren van ziekenhuismedewerkers, vandaag Ziekenhuis Amstelland. GGD Amsterdam begint maandag 11 januari 2021 met de vaccinatie van zorgmedewerkers.

Komende dagen worden alle medewerkers in de acute zorg in onze regio gevaccineerd. Het kabinet heeft ervoor gekozen om zorgmedewerkers eerst te vaccineren, omdat het coronavaccin van BioNTech/Pfizer het eerst beschikbaar is. Dat vaccin zit in grote verpakkingen en moet heel koud bewaard worden. Het is daarom beter om grote groepen tegelijk te vaccineren.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2021)

Donderdagmiddag 7 januari 2021 werd de eerste medewerker in het Ziekenhuis Amstelland ingeënt


Vaccinatielocatie RAI. De nieuwe vaccinatielocatie bij de RAI wordt maandag 11 januari 2021 in gebruik genomen. GGD Amsterdam begint dan met het vaccineren van medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-huishoudelijke ondersteuning (Wet maatschappelijke ondersteuning) in de regio Amsterdam-Amstelland. Zorgmedewerkers krijgen via hun werkgever een uitnodiging om zich te laten vaccineren bij de GGD. De Rijksoverheid heeft de volgorde van vaccinatie bepaald. De verwachting is dat thuiswonende 60-plussers vanaf maart 2021 kunnen worden gevaccineerd. Voor mensen jonger dan 60 (zonder medische indicatie) begint het vaccineren waarschijnlijk in april of mei.

Meer informatie. Wij begrijpen goed dat u meer wilt weten voordat u zich laat vaccineren tegen het coronavirus. Betrouwbare informatie over de coronavaccins vindt u onder meer op:

Een video met duidelijke uitleg over de werking van het coronavaccin van de Universiteit van Nederland (YouTube). De website van de RIVM over het vaccin tegen COVID-19. De website over coronavaccins van de Rijksoverheid. De website van de GGD Amsterdam-Amstelland .

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.