Bijgewerkt: 26 november 2022

Op 2 maart 2015 start IkPas, de uitdaging

Nieuws -> Informatief

Bron: Brijder Jeugd
09-02-2015

De lente is in aantocht en de goede voornemens zijn alweer drie maanden oud. Tijd voor de grote lenteschoonmaak in uw lichaam. Op 2 maart 2015 start IkPas, de uitdaging met uzelf om een maand lang géén alcohol te drinken. Dat lijkt eenvoudig, maar is het dat ook voor u? Er is maar één manier om daar achter te komen: door u in te schrijven op www.IkPas.nl. Tijdelijk stoppen met drinken in je eentje is niet echt heel makkelijk, daag je collega’s en vrienden uit om mee te doen, of deel je ervaringen via de IkPas Facebookpagina. Want de gedachte achter IkPas is, dat je het makkelijker volhoudt als we collectief een maand niet drinken.

Meer dan 80% van de Nederlanders drinkt alcohol. Veel mensen drinken alcohol op meer dan de helft van de dagen in de week. En bij steeds meer gelegenheden lijkt het gewoon om alcohol te drinken: voor, of tijdens het eten, voor het slapen gaan, na afloop van congressen, bij de vrijdagmiddagborrel, of voor de buis tijdens voetbal.

Om mensen te stimuleren bewuster te kiezen voor wel, of niet drinken, zijn 30 en 40-dagen zonder alcoholacties ontstaan. Een andere reden is om een goed voorbeeld te geven aan de jeugd (de NIX18-generatie) die we ook vragen helemaal geen alcohol te drinken tot hun 18e en te laten zien, dat het ook gezellig kan zijn zonder alcohol.                                                                                              

De benaming “IkPas” is positief bedoeld, om kort en krachtig een antwoord te hebben in situaties waarin alcohol wordt aangeboden. Net zoals “Ik ben de BOB” volstaat als uitleg bij het niet drinken van alcohol door de chauffeur.

De regio Amstelland ondersteunt dit initiatief. Op de website van IkPas is een speciale groep aangemaakt voor onze regio.  Schrijf u in via de website en vink aan, dat u meedoet met de actie in de regio Amstelland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.