Bijgewerkt: 2 december 2022

Op 7 juni 2015 is Open Dag bij Wijngaard De Amsteltuin

Nieuws -> Informatief

Bron: Jan Schake
31-05-2015

Op zondag 7 juni zet wijngaard De Amsteltuin in Amstelveen haar poorten wijd open voor bezoekers. Deze keer worden met trots de wijnen van 2014 gepresenteerd. Vorig jaar was een uitstekend jaar voor de Nederlandse wijnen. Een vroege lente en een lange zomer hebben ervoor gezorgd dat de druiven prachtig rijp zijn geworden.

Het Witte Genieten is een heerlijke frisse wijn voor op het terras. Het bruisende Genieten is een sprankelende mousserende wijn die vorig jaar voor het eerst is geproduceerd. Deze beide wijnen hebben vorig jaar diverse medailles ontvangen. Tenslotte wordt voor het eerst de Souvignier Adriana gepresenteerd. Een volle witte wijn gemaakt van de Souvignier Gris druif, die uitstekend smaakt bij gerechten.

Foto Amstelveen
(Bron Jan Schake - 2015)

De wijnen Souvignier Adriana en Het Witte Genieten uit 2014 van Wijngaard De Amsteltuin


Het dagcentrum van de Amsteltuin heeft bovendien een aantal andere producten gemaakt, zoals een tomatenchutney, verjus en traditionele wijnazijn. Al deze producten zijn op de open dag verkrijgbaar. In het boek ‘Laan van het Grote Genieten’, beschrijven Jan Schake en Tieke Roosen op smakelijke wijze het ontstaan van deze paradijselijke plek.

Het wordt 7 juni een prachtige dag, waarop heerlijk op het terras gezeten kan worden om kennis te maken met de wijnen, lekkere hapjes in aangenaam gezelschap. Een dag om jezelf eens te verwennen. Gedurende de hele middag worden rondleidingen verzorgd in de wijngaard en de kelder. Openingstijden op 7 juni zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur. Adres: Langs de Akker 5 in Amstelveen (vlak naast de Emergohal). Voor meer informatie: www.amsteltuin.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.