Bijgewerkt: 25 juni 2022

Op Aruba Airport is een uniek innovatieve passagiers pilot gestart

Nieuws -> Informatief

Bron: Schiphol Group
29-05-2015

Op Aruba Airport is vandaag een uniek innovatieve passagiers pilot met de naam Aruba Happy Flow gestart. De officiële start hiervoor werd gedaan door Minister- President Mike Eman van Aruba, in aanwezigheid van de Minister van Justitie van Aruba Arthur Dowers, Minister van Toersime van Aruba Otmar Oduber, President & CEO Schiphol Group Jos Nijhuis, Vice President KLM Security Services Ben Swagerman, CEO Aruba Airport Authority N.V. James Fazio, Senior VP Vision-Box Miguel Leitmann en andere genodigden.

Aruba Happy Flow is een innovatief passagiersproces, waarbij de passagier nog maar eenmalig zijn paspoort hoeft te laten zien in de terminal. Door middel van gezichtsherkenning kan de passagier vervolgens inchecken, de bagage inleveren, de grens passeren en aan boord gaan van het vliegtuig zonder het paspoort, of boarding pas nogmaals te hoeven te tonen.

Bij Aruba Happy Flow wordt hiervoor het publieke proces van de grenscontrole en het private passagiersproces op de luchthaven samengekoppeld. Dit is uniek in de wereld en ontwikkeld om het passagiersproces eenvoudig, snel en veilig te laten verlopen. Aruba Happy Flow is een samenwerkingsverband tussen Aruba, Nederland, Aruba Airport, Schiphol Group en KLM. Na een aanbestedingstraject is de uitvoering van het project gegund aan Vision-Box.

Minister President Mike Eman van Aruba: “Happy Flow is een uiterst innovatieve en belangrijke stap in de transportsector voor de passagiers, niet alleen voor Aruba, maar wereldwijd. Aruba is erg trots op dit unieke concept die publieke en private partijen bij elkaar brengt. Happy Flow is een nieuwe mijlpaal in het creëren van een duurzame kenniseconomie in Aruba en het versterken van de ontwikkeling van Aruba als hub. Ik ben zeer tevreden met deze eerste fase en het concrete resultaat van het partnerschap, dat werd opgericht op initiatief van Aruba met de regering van Nederland, KLM en Schiphol Group en Aruba Airport Authority N.V. om dit project mogelijk te maken als een opmaat naar de EU Pre Clearance ambitie van Aruba.”

“Met Aruba Happy Flow hebben we gezamenlijk een volgende innovatieve stap gezet om het reizen voor de reiziger te veraangenamen. Dit is een uniek project, mede door het koppelen van publieke en private passagiersprocessen. Ik heb goede verwachtingen van de resultaten. Als de ervaringen en testresultaten positief zijn dan gaan we dit project verder ontwikkelen”; aldus Jos Nijhuis.

Ben Swagerman: “KLM kijkt altijd naar mogelijkheden om het reizen van haar passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Daarom leveren we graag onze bijdrage aan dit innovatieve project, wat ertoe leidt, dat het proces vanaf het moment van inchecken tot en met het aan boord gaan van het vliegtuig eenvoudiger en sneller kan, omdat je nog maar één keer je reisdocumenten hoeft te laten zien”.

"Als Happy Island's nationale luchthaven zijn we trots om Aruba Happy Flow te introduceren. Dit project toont onze inzet voor de verbetering van de passagierservaring en het introduceren van nieuwe en innovatieve technologische oplossingen om onze toekomstige groei van het te accomoderen en daarbij het hoogste niveau van veiligheid te blijven handhaven.

Dit project is een uitzonderlijk voorbeeld van, hoe de publieke en private sector samen kunnen werken en grote resultaten kunnen bereiken. Wat vandaag is bereikt zal de aandacht van luchthavens over de hele wereld, ongeacht de grootte, krijgen. We delen dezelfde uitdagingen en vandaag introduceren wij een levensvatbare en innovatieve oplossing voor het verbeteren van de luchthaven ervaring ", zegt AAA CEO James Fazio.

“We schrijven geschiedenis op Aruba vandaag door het starten van een nieuw tijdperk in de luchtvaartsector. Happy Flow is de eerste 100 % self-service passagiersflow gebaseerd op het gebruik van biometrie , veilig, snel en eenvoudig. Bovendien biedt het de autoriteiten een krachtige end-to-end beheersplatform. Deze maakt het mogelijk het gehele passagier proces met meerdere veiligheid en efficiëntie voordelen te monitoren met het behoud van respect voor de privacy van gegevens te allen tijde” volgens Miguel Leitmann.

De “Aruba Happy Flow pilot” gaat op Aruba Airport voor de duur van twee jaar draaien. In eerste instantie zal alleen een beperkte groep KLM reizigers met een EU paspoort worden uitgenodigd om mee te doen aan de pilot. Zij worden hiervoor, bij vertrek, uitgenodigd op de luchthaven van Aruba.

Bij goede resultaten van de pilot behoort het tot de mogelijkheden om uit te breiden naar een verbreding naar grotere groepen reizigers. Ook een integratie met bijvoorbeeld het securityproces, of de introductie van ‘Happy Flow’ op Amsterdam Airport Schiphol behoort tot de mogelijkheden. De pilot wordt gefinancieerd door Land Aruba, Fundacion Desaroyo Aruba en Aruba Airport Authority N.V.

Internationale luchthaven Koningin Beatrix (Papiaments: Aeropuerto Internacional Reina Beatrix, of Engels: Queen Beatrix International Airport) is de nationale luchthaven van Aruba, gelegen nabij Oranjestad. Hiervandaan gaan er vluchten naar Europa (voornamelijk Nederland), Zuid-Amerika, de meeste Caribisch landen en naar de Verenigde Staten


Aruba

Als lid van het Koninkrijk der Nederlanden is het Land Aruba frontrunner op het gebied van hernieuwbare energie en sociaal- economisch en duurzame ontwikkeling. Aruba is gastheer voor diverse organisaties wereldwijd en biedt hen mogelijkheden voor vele innovatieve projecten. Een goed voorbeeld hiervan is de samenwerking met de Carbon War Room van Sir Richard Branson, die gericht is op een overgang van Aruba naar niet- fossiele brandstoffen in 2020 om Aruba een voor- beeld te laten zijn voor andere Caribische eilanden . Aruba werkt hierbij samen met een aantal andere prestigieuze strategische partners, zoals de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek ( TNO ) en Phillips.

Aruba Airport

De strategie van Aruba Airport Authority is tweeledig: Het beheren en exploiteren van Aeropuerto Internacional Reina Beatrix als een veilige, financieel onafhankelijk en klantgerichte, uitstekende Caribische luchthaven. En om een welvarende luchthaven te creëren en bij te dragen aan de economische groei en ontwikkeling van Aruba.

In april 2004 heeft Aruba Airport Authority een strategische samenwerkingsovereenkomst met Schiphol Group ingevoerd. De Strategische samenwerking tussen Aruba Airport Authority en Schiphol Group richt zich op het maximaal gebruik maken van de commerciële potentie van Queen Beatrix International Airport, om haar financiële positie te versterken en om de luchthaven te helpen bij de verdere ontwikkeling van de faciliteiten op en rond de luchthaven. Dit, met het oogmerk om Queen Beatrix International Air- port tot één van de toonaangevende luchthavens in het Caribische gebied te ontwikkelen.

Schiphol Group

Schiphol Group is een onderneming die luchthavens in Nederland opereert, voert internationale activiteiten en participeert in buitenlandse luchthavens. Amsterdam Airport Schiphol te bedrijven is de grootste activiteit van de Groep. Van Europa's belangrijkste hub-luchthavens, door de jaren heen is Amsterdam Airport Schiphol uitgegroeid tot Europa's lievelings Airport, met directe verbindingen naar 319 bestemmingen en bijna 55 miljoen passagiers.

Schiphol Group werkt nauw samen met buitenlandse luchthavens die zijn positie kunnen versterken, met inbegrip van de luchthavens geëxploiteerd door Aéroports de Paris, een bedrijf waarin Schiphol Group 8% cross-participatie heeft. Daarnaast zijn wij betrokken bij Terminal 4 op JFK International Airport in New York, zijn verwikkeld in een strategische samenwerking met Incheon Airport, heeft een belang in Brisbane Airport en gedrag operaties op de luchthavens van Hong Kong en Aruba.

Deze internationale activiteiten zijn goed voor een aanzienlijk deel van de resultaten van Schiphol Group.

KLM

KLM werd op 7 oktober 1919 opgericht en is vandaag de dag de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. Sinds de fusie in 2004 maakt KLM deel uit van de AIR FRANCE KLM groep. De fusie heeft geresulteerd in de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en de hubs - Amsterdam Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit, richt de groep zich op drie kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

KLM vormt de kern van de KLM Groep. Van die Groep maken onder meer ook de 100 procent dochters KLM Cityhopper, transavia.com en Martinair deel uit. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en biedt werk aan meer dan 32.000 mensen over de hele wereld. KLM is een leider in de luchtvaartindustrie met een betrouwbare operatie en klantgerichte producten als gevolg van een beleid, met als focus klantgerichtheid, innovatie en efficiëntie.

KLM is lid van de wereldwijde luchtvaartalliantie SkyTeam, en biedt klanten daarmee een uitge- breid wereldwijd netwerk. Het netwerk van KLM verbindt Nederland met elke belangrijke economische regio in de wereld en is daarmee een krachtige motor voor de economie.

Vision-Box

Vision-Box® is een toonaangevende leverancier van end-to-end Passenger Experience-oplossingen, waaronder automatische grenscontrole en elektronische identiteit oplossingen met gebruik van de ICAO-compliant standaarden. Sinds de ontwikkeling van de eerste eGate met gezichtsherkenning in de wereld, heeft Vision-Box® luchthavens voorzien van automatische grenscontrole en lucht- vaartmaatschappijen met op maat gemaakte end-to-end-biometrische gebaseerde oplossingen. Zo levert Vision Box de automatische grens passage systemen op Amsterdam Airport Schiphol vanaf 2011. Vision-Box® heeft al meer dan 1000 geautomatiseerde grenscontrole en Passenger Experience oplossingen in 50 internationale luchthavens ingezet en exploiteert meer dan 3000 elektronische identiteitskaart systemen wereldwijd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.