Bijgewerkt: 13 juli 2024

Op de bres voor Amstelland

Nieuws -> Natuur

Bron: Beschermers Amstelland
19-06-2011

Op donderdag 16 juni 2011 is voor een volle zaal in de Schouwburg van Amstelveen de documentaire 'Op de bres voor Amstelland' in première gegaan. Deze film is een initiatief van Beschermers Amstelland en werd financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van EL&I,  Amsterdam, NCRV, Zuidas en Groengebied Amstelland.

beschermers  Amstelveen
(Foto Beschermers Amstelland - 2011)

Jan Musch, Kees van Tilburg en Tijs Tinbergen voor de Schouwburg Amstelveen


Ruim 600 belangstellenden, beschermers en relaties, waren bij de première aanwezig. De reacties waren zeer enthousiast. Jan Musch en Tijs Tinbergen hebben weer een spraakmakende documentaire afgeleverd. Een film met veel vaart en humor. Pure poëzie zoals een bezoeker opmerkte. Moderne en klassieke boeren, natuur, de wordingsgeschiedenis van het landschap, cultuurhistorie, sport en recreatie, kansen en bedreigingen voor het gebied. Het kwam allemaal in 55 minuten voorbij.

beschermers  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het is erg druk in de schouwburg


Op 31 oktober 2011 op TV, met in de week erna een door de NCRV georganiseerde discussie in de Rode Hoed. Voor die tijd wordt door Beschermers Amstelland nog een avondvoorstelling in de open lucht georganiseerd voor de velen die de film nog eens willen zien en degenen die niet bij de première aanwezig konden zijn. Ruim voor de feestdagen komt de dvd uit.

beschermers  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Kees van Tilburg, voorzitter van de Stichting Beschermers Amstelland verwelkomt de meer dan 600 mensen in de zaal


Stichting Beschermers Amstelland heeft als doel het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch natuurgebied, waarin met respect voor landschap, natuur en cultuur kan worden geboerd en gerecreëerd.

beschermers  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Na afloop, kreeg iedere medewerker van de film een grote bos bloemen


Beschermers Amstelland realiseert deze doelstelling o.a. door bekendheid te geven aan de kwaliteiten van het gebied. Voor meer informatie zie www.beschermersamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.