Bijgewerkt: 5 juni 2023

Op de eerste week van november is de Nationale Klimaatweek

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-10-2022

Veel Nederlanders zijn al goed bezig en besparen energie. Dit is het moment om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer te besparen. Veel overheden, bedrijven en huishoudens helpen al mee en leven steeds duurzamer. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, organiseren we van 31 oktober t/m 6 november 2022 de Nationale Klimaatweek.

Op maandag 31 oktober 2022 start de Nationale Klimaatweek ook in Amstelveen. In die week deelt de gemeente dagelijks online eenvoudige tips, waarmee inwoners direct aan de slag kunnen en die bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Op dinsdag 1 november 2022 organiseert de gemeente Amstelveen het gratis webinar ‘De energierekening verlagen met een tochtvrij huis’. Op vrijdag 4 november staan de energie- en klimaatcoaches op de weekmarkt. Zij beantwoorden vragen en geven tips op het gebied van energie besparen en het klimaatbestendig maken van de tuin.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'We staan met elkaar voor een enorme uitdaging. Hoe kunnen we besparen op energie en dragen we bij aan een duurzamer Amstelveen? De andere vraag is hoe we ons kunnen voorbereiden op het veranderde klimaat met steeds langere periodes van droogte en hitte, afgewisseld door hele natte periodes. Tijdens de Nationale Klimaatweek Amstelveen bieden we onze inwoners concrete en laagdrempelige handvaten die zorgen voor een verlaging van de energiekosten en bijdragen aan een duurzame toekomst.'

Gratis webinar – De energierekening verlagen met een tochtvrij huis. Dinsdag 1 november 2022 om 19.30 uur - 60 minuten. Tijdens deze onlinebijeenkomst krijgen woningeigenaren en huurders uitleg hoe ze het energieverbruik kunnen verlagen. Ook wordt uitleg gegeven bij het dichtmaken van naden en kieren in de woning. Dit is een snelle en goede manier om gas te besparen en het comfort in huis te verhogen. Tijdens de hele avond is er ruimte voor vragen via de chat. Aanmelden voor de avond kan hier.

Energie- en klimaatkraam op de markt. Vrijdag 4 november van 8.00-15.00 uur, vlakbij restaurant Zorgeloos (Stadsplein 14). De energie- en klimaatcoaches staan op 4 november 2022 op de markt met een kraam vol informatie voor woningeigenaren en huurders. De energiecoaches geven tips over het besparen van energie en beantwoorden vragen die inwoners hebben. Ze nemen enkele eenvoudige materialen, zoals een radiatoronluchtingssleutel en een douchetimer, mee die ze demonstreren en gratis uitdelen (zolang de voorraad strekt).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Een kunststof regenton van 250 liter op het terras is heel praktisch

De klimaatcoaches zijn aanwezig om bezoekers gratis tuinadvies te geven. De coaches hebben de afgelopen maanden in totaal 15 tuineigenaren in Amstelveen gratis klimaatadaptief tuinadvies gegeven. Daarnaast hebben zij onderzocht welke klimaatbestendige maatregelen in de ene wijk wél en de andere wijk juist niet gewenst zijn. Hier vertellen ze meer over. Daarnaast demonstreren ze hoe inwoners met een ontkoppelset zelf hun regenpijp kunnen aansluiten op een regenton.

€ 50 korting op 50 regentonnen. Actieperiode 24 oktober t/m 6 november 2022. Regentonnen vangen water op wat gebruikt kan worden in periodes van droogte. Om de aanschaf van een regenton te stimuleren, organiseert de gemeente een regentonnenactie. De gemeente vergoedt bij 50 regentonnen elk € 50 op de aankoopkosten. Om hiervoor in aanmerking te kopen kunnen inwoners van 24 oktober t/m 6 november 2022 het aankoopbewijs insturen. Let op: op=op. Alle informatie is te vinden op https://www.amstelveenrainproof.nl/  .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.