Bijgewerkt: 23 maart 2023

Op een nieuwe manier van cultuur beleven in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
27-07-2020

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur schrijft erover op zijn weblogVeel van onze cultuur- en kunstinstellingen zijn door de coronacrisis hard getroffen. Onder het motto; ‘rondje cultuur‘ bezoek ik met cultuurwoordvoerders en adviseurs Rubiah Balsem en Anne Fleur Pel onze instellingen. Zo kunnen we iedereen een hart onder de riem steken in deze rare tijden.

Nieuwe initiatieven. Deze maand kunt u er meer over lezen in het magazine INTO Business (lees hier de pdf 3 pagina’s)). Het is mooi om te zien dat er nieuwe initiatieven ontstaan die passen bij deze tijd. Ook vroeg het Amstelveens Nieuwsblad mij hoe het verder moet met de cultuur in Amstelveen (lees hier of onderaan de pagina het interview).

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2020)

Bezoek aan Museum Jan op 8 juni 2020 vlnr.: Rubiah Balsem cultuur bemiddelaar, Anne Fleur Pel communicatieadviseur gemeente Amstelveen, Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur, Anne-Mieke van der Vet raadslid van D66-Amstelveen woordvoerder Cultuur en Marieke Uildriks directeur van Museum JAN


Elite groepje. Kunst en cultuur zijn belangrijk voor de stad. Het is niet alleen leuk voor een elite groepje, maar ook goed voor onze economie en welzijn. Het is van groot belang voor de leefkwaliteit in Amstelveen dat we de kunst- en cultuursector weten te behouden.

Nieuwe ideeën en concepten. We ontkomen er niet aan om sommige oude concepten los te laten. Voor instellingen die het moeten hebben van volle zalen, zoals P60 en de Schouwburg, is het moeilijk overleven in een 1,5 meter samenleving. Dat vraagt om nieuwe ideeën en concepten.

Kleinere portemonnee. We zullen minder gaan reizen, vliegen zal duurder worden. De eigen omgeving zal steeds belangrijker worden, zeker voor de mensen met een kleinere portemonnee. Daarom zijn goede voorzieningen in Amstelveen op het gebied van cultuur en sport, maar ook maatschappelijk, zoals bijvoorbeeld een gratis zwemvoorziening in De Poel, belangrijker dan ooit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.