Bijgewerkt: 28 maart 2024

Op- en afritten A9 Stadshart Amstelveen zijn twee weekeinden dicht

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
25-08-2020

Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, is aannemer VeenIX begin dit jaar gestart met het verwijderen van bomen langs de A9 ter hoogte van Amstelveen. Op zaterdagochtend 29 augustus en zaterdag 5 september 2020 worden de bomen bij de op- en afritten Amstelveen/Stadshart (aansluiting 5) in de ochtend verwijderd. Hiervoor moeten de op- en afritten dicht- meldt Rijkswaterstaat.



Op zaterdag 29 augustus 2020 staan de volgende afsluitingen gepland:

-Afrit 5 Amstelveen/Stadshart richting het Stadshart, komende vanuit de richting Badhoevedorp is dicht van 05.00 uur tot 12.00 uur. Verkeer richting het Stadshart kan via de afrit richting het Keizer Karelpark en vervolgens op de nieuwe rotonde bij het Keizer Karelplein aan de zuidzijde van de A9 keren.

-Oprit 5 richting Ouderkerk aan de Amstel is dicht van 5.00 uur tot 12.00 uur. Verkeer richting Ouderkerk aan de Amstel wordt omgeleid via de A9 richting Badhoevedorp en moet dan bij de af- en oprit 6 Aalsmeer keren.

Zaterdag 5 september 2020

-De volgende afsluitingen staan op zaterdag 5 september gepland:

-Oprit 5 richting Ouderkerk aan de Amstel is dicht van 5.00 uur tot 12.00 uur. Verkeer richting Ouderkerk aan de Amstel wordt omgeleid via de A9 richting Badhoevedorp en moet dan bij de af- en oprit 6 Aalsmeer keren.

-Afrit 5 Amstelveen/Stadshart richting Keizer Karelpark, komende vanuit de richting Badhoevedorp is dicht van 5.00 tot 12.00 uur. Verkeer richting het Keizer Karelpark kan via afrit 5 Stadshart, over de Keizer Karelweg en keren bij de rotonde bij de Savornin Lohmanlaan aan de noordzijde van de A9.



De planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Indien nodig, worden de werkzaamheden op zaterdagochtend 12 september 2020 tussen 5.00 uur en 12.00 uur afgerond. In verband met de openingstijden van de winkels in het Stadshart, start aannemer VeenIX elke keer om 5.00 uur in de ochtend zodat de op- en afritten ’s middags wel open zijn.

Nachtelijke afsluitingen. Vanaf eind augustus tot en met half september 2020 zullen de op- en afritten van aansluiting 5 ook af en toe in de nacht afgesloten worden in verband met werkzaamheden. Exacte data en omleidingen worden met gele borden op locatie aangegeven. De werkzaamheden geven geen geluidsoverlast.

Werken in de nacht. Om de veiligheid voor onze medewerkers en het verkeer te waarborgen, moeten we voor werkzaamheden direct langs de A9 of de op- en afritten, de weg volledig afsluiten. In verband met de doorstroming van het verkeer, mag dit alleen in de nacht of het weekend. Bij het inplannen van werkzaamheden wordt altijd een afweging gemaakt tussen veiligheid, het beperken van verkeershinder en de geluidshinder voor de omgeving. Helaas kunnen we daardoor niet altijd voorkomen dat de omgeving hinder ondervindt van de werkzaamheden.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.