Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Op het Haagbeuklaan terrein worden 57 duurzame koopappartementen gebouwd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-01-2022

De gemeente Amstelveen heeft recent een overeenkomst getekend met de ontwikkelaar van koopwoningen met parkeervoorzieningen op het terrein van de Heilige Geestkerk. Het kerkgebouw en de klokkentoren behouden de monumentale status en het kerkgebouw krijgt een nader in te vullen maatschappelijke bestemming.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2020)

Artist impression van de buurt en de parkeerplaatsen aan de Haagbeuklaan met de Heilige Geestkerk na de bouw van de 57 appartementen


Nadat de gemeenteraad op 11 maart 2020 de startnotitie voor deze ontwikkeling vaststelde, heeft Floor Gordon (D66) wethouder Ruimtelijke Ordening, verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, met de overeenkomst een volgende stap gezet in het proces. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de voorwaarden waaraan de herontwikkeling moet voldoen. Bijvoorbeeld over het in te richten openbare gebied en de bijdrage die de ontwikkelaar moet betalen aan de gemeente voor de kosten die de gemeente maakt. Voor de 34 middeldure koopappartementen is een zelfbewoningsplicht van drie jaar opgenomen en voor 22 hiervan een anti-speculatiebeding van vijf jaar. Die woningen mogen drie jaar lang niet worden onderverhuurd en als de woning binnen vijf jaar weer wordt verkocht, is een deel van de verkoopwinst voor de gemeente.

Mix van huur en koop. Wethouder Floor Gordon: 'In dit deel van het Keizer Karel Park zijn veel sociale huurwoningen. Het bouwplan is een mooie aanvulling in een woongebied waar nog veel (her)ontwikkeld wordt. Je kunt hier straks modern wonen met winkelen om de hoek.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Wethouder Floor Gordon en Ed de Weijer directeur van Cad3 BV voor de Heilige Geestkerk


De dagkerk* naast het kerkgebouw en de pastorie maken plaats voor 57 duurzame koopappartementen, waarvan 34 middelduur (prijsklasse 325.000  euro tot 367.719 euro, prijspeil 2021), een half verdiepte parkeervoorziening met 25 parkeerplaatsen en naast het gebouw nog 47 parkeerplaatsen. Over de exacte invulling van het kerkgebouw zijn nog geen definitieve afspraken gemaakt. De gemeente werkt nu het ontwerp bestemmingsplan uit.

*Dagkerk? Het kerkgebouw is het grootste deel van de kerk, waarin de diensten werden gehouden. De dagkerk is de zijbeuk (6,5 meter breed) met schuifdeuren afgescheiden van het grootste deel. Als het heel druk was gingen de schuifdeuren open, hier werden ook kleine bijeenkomsten gehouden. Lees verder over het project: Haagbeuklaan 1 – 3Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.