Bijgewerkt: 18 oktober 2024

Op veel plaatsen in Nederland wordt tropisch warm

Nieuws -> Weer

Bron: KNMI
12-08-2024

Op maandag12 en dinsdag 13 augustus 2024 is op veel plaatsen in Nederland tropisch warm- meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI).

Waarschuwingen. Vanmiddag vooral in het zuiden, morgenmiddag vooral in het oosten, zeer warm en benauwd (code geel). Vanochtend is het zonnig en blijft het droog. De wind komt uit het oosten en is matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Vanmiddag is het zonnig en droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 27°C in het noordelijk kustgebied tot rond 34°C in het zuiden van het land en omdat daar de luchtvochtigheid vrij hoog wordt, gaat het er benauwd aanvoelen. De wind komt uit een zuidoostelijke richting en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig. Vanavond is het droog, zonnig en blijft het nog lang warm. De wind komt uit een oostelijke richting en is zwak tot matig.

Foto Amstelveen
(Bron KNMI - 2024)

De weerkaart van Nederland op 12 augustus 2024

Komende nacht komt er wat bewolking maar het blijft waarschijnlijk droog. Het wordt een zwoele nacht met minimumtemperaturen die rond de 22°C liggen. De wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest.

Morgenochtend is er af en toe zon en blijft het waarschijnlijk overal droog. De wind is zwak tot matig en komt uit uiteenlopende richtingen. Morgenmiddag is er af en toe zon. Plaatselijk kan er een stevige onweersbui ontstaan, mogelijk met hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 25°C vlak aan zee tot 34°C in het oosten. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het benauwd aan. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig.

Morgenavond is het half bewolkt en kan er plaatselijk een stevige onweersbui voorkomen, mogelijk met hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig.

Vooruitzichten. Op woensdag 14 augustus 2024 wordt de meeste warmte verdreven door enkele regen- en onweersbuien. Vanaf donderdag is het licht wisselvallig, met af en toe regen of een bui, maar geen grote hoeveelheden. Ook de zon schijnt regelmatig, bij temperaturen die geleidelijk zakken naar normale waarden voor de tijd van het jaar.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.