Bijgewerkt: 26 juni 2022

Open Avond bij de Vrijmetselaarsloge 1001 Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Martin Karemaker
16-03-2019

Kom eens langs bij de Open Avond bij de Vrijmetselarij voor mannen èn vrouwen op 10 april 2019 in Amstelveen. Neem een kijkje in de Werkplaats. Als je aan de vrijmetselarij denkt, dan komen al snel het beeld op van ouderwetse en geheimzinnige genootschappen die alleen bestaan uit mannen. Dit beeld klopt niet en dat wil de Gemengde Vrijmetselarij graag laten zien. Daarom organiseert Loge nr. 1001 'Amsterdam' op woensdagavond 10 april 2019 een open avond, waar geïnteresseerden uitleg kunnen krijgen over wat de vrijmetselarij in de huidige tijd inhoudt. Onder het genot van een kopje koffie of thee geven leden van de Loge antwoord op vragen waardoor er van de geheimzinnigheid rond de vrijmetselarij weinig overblijft en u kunt zien waar de vrijmetselarij echt voor staat: werken aan jezelf en bijdragen aan een betere wereld.De vrijmetselarij is georganiseerd in plaatselijke verenigingen die loges worden genoemd. Daarnaast zijn er ook verschillende vrijmetselarij organisaties. Loge nr. 1001 'Amsterdam' is onderdeel van de Internationale Orde der Gemengde Vrijmetselarij Le Droit Humain. In Nederland bestaat deze Federatie uit negentien Loges, die over het hele land zijn verspreid. Loge nr. 1001 “Amsterdam” is gevestigd aan de Amsterdamseweg 168 in Amstelveen en heeft rond de 40 leden.

In deze jachtige tijd, waarbij gezin, werk en studie een groot deel van de tijd vullen, komen steeds meer mensen tot de ontdekking dat een regelmatig moment van rust onmisbaar is. Even weg uit de rat-race om de geestelijke batterij weer wat op te laden. De leden van Loge nr. 1001 ervaren de bijeenkomsten in de loge steeds weer als een mogelijkheid even de problemen en probleempjes van alle dag 'uit' te zetten en de rituelen te ondergaan. Zo’n bijeenkomst bestaat vaak uit een lezing door een van de leden waarbij de rest wordt uitgedaagd zelf na te denken over het onderwerp: de vrijmetselarij is van oudsher een vereniging van vrijdenkers en geeft op deze manier mogelijkheid tot introspectie.

Open gesprek. Tijdens de Open Avond op 10 april vertellen de leden ook hun persoonlijke ervaringen en hun reden om lid te worden van een Loge. Uiteraard is er ruime gelegenheid om vragen te stellen. Dit kan zowel tijdens het gezamenlijke gedeelte als tijdens het informele deel, waarbij met een hapje en een drankje nog wat kan worden nagepraat en dieper op vragen ingegaan.

Aanmelden voor de Open Avond. Mocht u interesse hebben in de open avond, dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar openavond.1001@gmail.com. Op deze manier heeft de Loge nr. 1001 een idee van hoeveel mensen ze kunnen verwachten. Maar ook als u op het laatste moment besluit te komen, bent u van harte welkom. Kijk voor meer informatie op de website: www.loge1001amsterdam.nl. Adres: Amsterdamseweg 168,1182HK AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.