Bijgewerkt: 7 december 2022

Open TorenDag 2017 in St. Urbanuskerk in Bovenkerk

Nieuws -> Informatief

Bron: Rina Monch
06-06-2017

Vanwege de grote belangstelling hebben wij besloten op zaterdag 10 juni 2017, van 11.00 uur tot 16.00 uur de toren van de St. Urbanuskerk in Bovenkerk wederom open te stellen voor bezoek. Op de weg naar boven wordt onder andere stilgestaan bij het torenuurwerk, een klein Torenmuseum en de klokkenstoel. Het hoogste punt dat in de toren wordt aangedaan is het uitkijkplatform ter hoogte van de wijzerplaten. Vanaf hier is door de speciaal aangebrachte vensters een prachtig uitzicht op de omgeving.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De St. Urbanuskerk in Bovenkerk in juni 2017


Daarnaast zal de Japanse pianiste Mao Omori vanaf 13.00 uur in de kerk een aantal pianostukken spelen op onze prachtige concertvleugel, zij treedt samen op met een mede-studente. Deze optredens zullen 2x 30 minuten lang zijn, met tussenliggende pauze. Vanaf 13.00 uur is dit te beluisteren. Het concert en torenbeklimming is gratis, maar een bijdrage in de kosten is natuurlijk altijd welkom in onze collectebus.

Onze vrijwilligers zijn op deze dag aanwezig om u te begeleiden. Voor mensen die slecht ter been zijn, of problemen hebben met hun evenwicht, is beklimming van de toren vanwege de, vaak smalle en ook steile, trappen helaas niet mogelijk. Ook mensen met last van hoogtevrees raden wij af om naar boven te gaan. Kinderen zijn, indien zij zelfstandig kunnen traplopen, onder begeleiding welkom. Echter hele korte beentjes kunnen de aanwezige trapladder in het traject vaak niet aan. Bezoek aan de toren vindt plaats op eigen risico, maar onze begeleiders zien uiteraard ook toe op de veiligheid.

Met vriendelijke groet Rina Monch, namens de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse UrbanusAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.