Bijgewerkt: 29 maart 2024

Open brief raad en college van Amstelveen ivm Maritsa

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-04-2009

De gemeenteraad en het college van Amstelveen vindt toon protesten Maritsa te ver gaan

Bewoners in de directe omgeving van Maritsa zijn het niet eens met de vestiging van een gezondheidscentrum aldaar. Op verschillende manieren, soms hele emotionele, wordt uiting gegeven van deze opvatting.

De gemeenteraad heeft er begrip voor dat emoties soms hoog kunnen oplopen. Maar wanneer wordt gedreigd met bezettingsacties en waar persoonlijk kwetsende opmerkingen worden gemaakt, trekken wij de streep. Zo gaan wij niet met elkaar om in deze stad.

Wij roepen iedereen op tot 'fair play'. Ga het gesprek aan, geef je mening, laat je emoties zien, maar doe dat met respect voor elkaars opvattingen en respect voor de persoonlijke levenssfeer van alle betrokkenen.


Het college  heeft in de afgelopen periode vastgesteld dat bewoners in de directe omgeving van Maritsa het niet eens zijn met de vestiging van een gezondheidscentrum daar. Het is ieders goed recht het met dit plan niet eens te zijn en dit langs juridische weg aan te vechten. Ook is te respecteren, dat via verschillende vormen van protest uiting wordt gegeven aan ongenoegen.

Wij vinden wel dat bij deze protesten de algemeen aanvaarde maatschappelijk omgangsvormen  in acht moeten worden genomen.  Respect voor de opvatting van anderen en respect voor de persoonlijke levenssfeer zijn daar onderdeel van.

De vorm en toon, die het protest rond de vestiging van een gezondheidscentrum aan Maritsa zo nu en dan heeft aangenomen is verontrustend. De grenzen van hetgeen in onze ogen maatschappelijk aanvaardbaar is wordt bijvoorbeeld nadrukkelijk overschreden wanneer intimidatie en bedreiging als drukmiddelen worden ingezet.

In het bijzonder wordt hier gedoeld op protestacties die er toe leiden dat wijkbewoners de toegang tot voorzieningen voor gezondheidszorg wordt onthouden. Deze zijn gewoonweg onaanvaardbaar.

Het college doet een dringend beroep op iedereen zich te onthouden van activiteiten die inbreuk maken op de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen of van activiteiten die de huidige toegang tot de gezondheidszorg in de wijk belemmeren. Onze rechtsstaat biedt voldoende mogelijkheden om op maatschappelijk aanvaarde wijze belangen te behartigen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.