Bijgewerkt: 26 november 2022

Open brief van KLM om duurzame oplossingen te ontwikkelen

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
29-06-2019

In een open brief, gepubliceerd op 29 juni 2019, roept KLM alle belanghebbenden in de luchtvaart op om de krachten te bundelen in de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor de sector. Onder de noemer 'Fly Responsibly' nodigt KLM luchtvaartmaatschappijen, partners, klanten en medewerkers uit gebruik te maken van de bestaande duurzaamheidsinitiatieven en -middelen van KLM en daarbij eigen inzichten en initiatieven te delen.

Fly Responsible is KLM's streven om een leidende rol te spelen in het creëren van een duurzamere toekomst voor de luchtvaart. Met de introductie van Fly Responsiblely maken we de wereld bewust van onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. We kunnen alleen slagen als we samenwerken, dus kom vandaag bij ons voor een duurzamere toekomst.

De luchtvaartindustrie is verantwoordelijk voor 2 tot 3 procent van de door de mens veroorzaakte CO2-uitstoot in de wereld. Door de groeiende bevolking, handel en welvaart zal dit percentage in de toekomst mogelijk toenemen. De Air France-KLM Group heeft al 14 jaar een top-3 positie in de Dow Jones Sustainability Index.

In haar streven om deze positie te behouden heeft KLM maatregelen genomen op het gebied van vlootvernieuwing en de ontwikkeling van een eigen CO2-compensatieregeling. Meer recentelijk heeft KLM zich gecommitteerd aan de ontwikkeling van het eerste Europese fabriek voor duurzame kerosine en een innovatief vliegtuigconcept, de Flying-V. In 2018 hebben al deze maatregelen geleid tot een relatieve vermindering van de CO2-uitstoot per passagier met 17% ten opzichte van 2011.

Foto Amstelveen
(Foto Bron KLM/Ben Kortman - 2018)

Pieter Elbers de bestuursvoorzitter (CEO) van KLM


'Duurzame ontwikkeling in de luchtvaart is niet slechts een relevant vraagstuk voor één luchtvaartmaatschappij alleen. We kunnen pas echt vooruitgang boeken als we als industrie samenwerken. Daarom nodigen we met de lancering van het initiatief 'Fly Responsibly' iedereen uit om ons CO2ZERO-programma voor CO2-compensatie gratis en zonder merkvoering te gebruiken en partner te worden in ons BIO-brandstofprogramma voor bedrijven' -aldus KLM President & CEO Pieter Elbers. Bekijk ook de speciale webpagina’s van KLM: https://flyresponsibly.klm.com/en#keypoints?article=whatWeDoAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.