Bijgewerkt: 24 maart 2023

Open dag 2018 bij Ponymanege Equito

Nieuws -> Informatief

Bron: Naomi Heidinga
16-05-2018

Ponymanege Equito houdt op zondag 27 mei 2018 van 11:00 tot 17:00 uur haar jaarlijkse open dag. Thema is 'Een reis rond de wereld'. Deze editie belooft extra feestelijk te worden: Equito viert haar 15-jarig bestaan! Daarom hebben onze ruiters samen met de pony’s een echte ponymusical gemaakt: Ga je mee met manegepony Quito op wereldreis? Onderweg maak je kennis met verschillende paardenrassen en – sporten en wordt je getrakteerd op spectaculaire shows en leuke ponyspelletjes. Je kunt ook zelf aan allerlei activiteiten deelnemen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Foto Amstelveen
(Foto Naomi Heidinga - 2017)

Open dag bij Ponymanege Equito


Quito heeft op manege Equito een goed leven. Maar toch zou ze graag eens verder kijken dan haar eigen erf. Daarom besluit ze op wereldreis te gaan. In eerste instantie zoekt ze het dichtbij huis: zo bezoekt ze de bereden politie in Amsterdam. Ook gaat ze naar Oostenrijk, naar de Haflingers in  Ebbs en in Engeland ziet ze eventingruiters in actie. Ook buiten Europa beleeft ze avonturen. Ze ontmoet hippies in Californië, cowboys en indianen in het Wilde Westen en reist door naar Brooke Hospital in Egypte. Zal Quito na alle avonturen nog terug willen naar Equito? 

Naast Quito’s reis strijden tijdens het ponyspelletjestoernooi twee ruiterteams om de felbegeerde Equito Wisselbokaal. Bij het ponyvoetbal, de barrellrace, het Equitospel en nog veel meer spannende ponyspellen meten zij hun krachten. Uiteraard kunnen zij wel wat aanmoediging gebruiken! Sponsor jouw favoriete team en doe mee aan de sponsorloterij en win mooie prijzen.

Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag: test jouw ponykennis tijdens onze speurtocht, kleur de prachtige kleurplaten van onze eigen pony’s of volg een voltigeles op Ollie, ons voltige-oefenpaard. Ook kunnen kinderen onder begeleiding een rondje stappen op één van de pony’s. Er is een kraam met tweedehands ruiterspullen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Brooke Hospital for Animals.

Ponymanege Equito is te vinden aan de Kalfjeslaan 49 in Amstelveen. De manege ligt net ten zuiden van het Amstelpark, waar de Kalfjeslaan uitkomt op de Amsteldijk-Noord. Een routekaartje kunt u vinden op onze website: www.equito.nl. Hier vindt u ook de laatste nieuwtjes over de open dag en zal binnenkort het programma worden geplaatst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.