Bijgewerkt: 4 december 2023

Open dag 2019 bij SAKB KunstLokaal

Nieuws -> Informatief

Bron: SAKB
20-08-2019

Op zondag 1 september 2019 kunnen belangstellenden op Ouderkerkerlaan 15 tussen 11.00 uur en 17.00 uur komen ontdekken wat Stichting Amstelveense Kunstbelangen SAKB KunstLokaal te bieden heeft aan cursussen en andere activiteiten in het nieuwe cursusjaar. De nadruk ligt bij deze Open Dag op het ontdekken. Je kunt het werk dat tijdens cursussen of workshops gemaakt is bekijken en kennismaken met de docenten. Verder zijn er leuke activiteiten. Zo kunnen kinderen in lokaal 2 met schilderen aan de slag gaan, onder leiding van Femke en Paco.

Je kunt ook kijken hoe verschillende deelnemers elk een eigen aanpak hebben bij het tekenen van een muzikante. De bekende accordeoniste Sofie de Klerk zal als model optreden van 13.30 uur tot 16.00 uur. ‘Een stoere en authentieke persoonlijkheid. Met lef en een prachtige podium présence’, oordeelde de jury van het Amsterdams Kleinkunst festival. Iedereen die wil kan zelf uitproberen om haar met haar instrument op papier te krijgen. Papier en krijt zijn aanwezig. Kinderen mogen ook meedoen!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Schildersezels in het atelier van SAKB in oktober 2017


Voordat Sofie gaat spelen, opent voorzitter Hans Jansen met een toespraak het nieuwe cursusjaar. Tijdens deze Open Dag kun je alles vragen wat je weten wilt over de cursussen en workshops die in september en oktober weer starten. Alle docenten zijn aanwezig, dus of het nu over aquarelleren, boetseren, beeldhouwen, portrettekenen, vrij schilderen en tekenen, Japans en Chinees schilderen, creatief schrijven of manga tekenen gaat, je kunt alle uitleg krijgen. Nieuw dit jaar zijn de cursussen druktechnieken voor kinderen en volwassenen door de nieuwe docente Annemarie Vink. In lokaal 4 kan ze er alles over vertellen wat je wilt weten.

In de verschillende lokalen hangt het werk van cursisten en het is zeker de moeite waard om eens te komen kijken want onze  amateurkunst is vaak van hoog niveau! Een niveau dat je zelf ook kunt bereiken met oefenen onder goede begeleiding. Kom langs en proef de sfeer; koffie en thee staan voor je klaar. Adres: Ouderkerkerlaan 15, 1185 AB Amstelveen, meer informatie: www.sakb.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.