Bijgewerkt: 17 april 2024

Open dag 2022 bij Ponymanege Equito

Nieuws -> Informatief

Bron: Ponymanege Equito
12-05-2022

Ponymanege Equito houdt op zondag 22 mei 2022 van 11:00 tot 17:00 uur een open dag met als thema 'Superhelden'. Het belooft een dag vol spannende en sportieve avonturen te worden, met onder meer shows van Avatar, Winx, Superwomen en voetbalhelden. De shows, die door de ruiters zijn bedacht, zetten onze superhelden in het zonnetje: onze manegepony’s! Als bezoeker kun je ook zelf aan allerlei activiteiten deelnemen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Foto Amstelveen
(Foto Naomi Heidinga - 2022)

In de show Avatar laten acht ruiters en hun pony's een prachtige carrousselproef zien


In diverse shows laten onze ruiters zien wat zij verstaan onder superhelden. Het gaat bijvoorbeeld om strip- en filmhelden, die een glansrol spelen in diverse shows. Daarnaast kijken ze met bewondering naar dressuur- en springtoppers. Maar ook de prestaties van voetballers spreken tot de verbeelding. En dat komt goed uit: onze pony’s vinden ponyvoetbal een van de leukste dingen om te doen!

In alle gevallen gaat het om de samenwerking tussen ruiter en paard. Het plezier staat voorop. Wanneer je een goede band hebt met je pony, en je op elkaar kunt vertrouwen, heb je bijna niets nodig, is te zien in de show Yin en Yang. Daarin draait het om harmonie. Samen werken met je paard en andere ruiters, dat kan ook. In de show Avatar laten acht ruiters en hun pony’s een prachtige carrousselproef zien.

Naast spannende en grappige shows, strijden tijdens het ponyspelletjestoernooi twee ruiterteams om de felbegeerde bokaal. Zij meten hun superkrachten in onder meer het Spiderman parcours, en als transformers. Natuurlijk kunnen zij wel wat aanmoediging gebruiken. Sponsor jouw favoriete team en doe mee aan de sponsorloterij en win mooie prijzen.

Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag: test jouw ponykennis tijdens onze speurtocht, kleur de prachtige kleurplaten van onze eigen pony’s, maak een superheldenmasker of volg een voltigeles op Ollie, ons voltige-oefenpaard. Ook kunnen kinderen onder begeleiding een rondje stappen op één van de pony’s. Kom je verkleed als Superheld? Dan maak je kans op een leuke prijs! Let op: consumpties, sponsorloterij en (extra) ponyritjes kunnen alleen contant worden betaald. De toegang is gratis, en iedereen is welkom!

Ponymanege Equito is te vinden aan de Kalfjeslaan 49 in Amstelveen. De manege ligt net ten zuiden van het Amstelpark, waar de Kalfjeslaan uitkomt op de Amsteldijk-Noord. Een routekaartje kunt u vinden op www.equito.nl. Hier vind je ook de laatste nieuwtjes over de open dag en wordt binnenkort het programma geplaatst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.