Bijgewerkt: 25 juni 2024

Open dagen wijngaard en dagcentrum De Amsteltuin 2012

Nieuws -> Informatief

Bron: Jan Schake en Tieke Roosen
20-09-2012

Op 29 en 30 september 2012 van 12.00 tot 17.00 uur staan de hekken van de Amsteltuin wijd open. Op die dagen kan kennis gemaakt worden met een prachtige wijngaard van ongeveer 1,5 hectare aan de rand van Amstelveen.

Ingeklemd tussen de Amstel en Groenhof, direct naast de Emergohal, treft u een haast mediterrane plek, waar u volop kunt genieten van de wijnen van de Amsteltuin, het heerlijke terras, de prachtige tuinen en lekkere hapjes. De speciale producten als het boek ‘Laan van het Grote Genieten, Verjus en tomatenchutney zijn volop te verkrijgen.

Met regelmaat worden rondleidingen verzorgd door een aantal vrijwilligers en de wijnboer Jan Schake. U kunt bovendien een bezoek brengen aan de kelder van de wijngaard, waar u uitleg krijgt over de bereiding van de wijnen.

amsteltuin Amstelveen
(Foto J. Schake - 2012)

De Amsteltuin


Dagcentrum

De Amsteltuin is ook een dagcentrum voor ouderen. Daarover wordt u tijdens uw bezoek ook geïnformeerd. Tieke Roosen, de eigenaresse van het Dagcentrum kan u hierover alles vertellen. Tijdens de Open Dagen kunt u ook kennis maken met de producten van de Amstelveense imkervereniging en brouwerij/ distilleerderij de Schans uit Uithoorn.

Tijdens de open dagen worden schilderijen geëxposeerd van Mieke Hess.

Cabernet Adriana 2009

Het paradepaardje van de wijnen van de Amsteltuin wordt zaterdag 29 september voor het eerst gepresenteerd. Deze volle en krachtige rode wijn, vergelijkbaar met een Bordeaux-wijn, zal iedere wijnkenner enorm verrassen.

De naam van deze wijn wordt ontleend aan de laatste boerderij op het terrein van de Amsteltuin stond: de Adriana Hoeve. De familie Van Kasteren, de laatste bewoners van die boerderij, zullen als eersten de wijn proeven.

Alle reden dus om tijdens de open Wijngaardeniersdagen op 29 en 30 september 2012 een bezoek te brengen aan de Amsteltuin. Adres: Langs de Akker 5, 1186 DA Amstelveen.

www.amsteltuin.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.