Bijgewerkt: 9 december 2022

Open datasets van Nederlandse overheid zijn online gepubliceerd

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
11-09-2017

Het ministerie van Veiligheid en Justitie publiceert sinds eind juni 2017 open datasets over de vreemdelingenketen. Dit zijn actuele cijfers over de thema's Vertrek, Toelating asiel, Toelating voor werk, studie en gezin en Opvang. Deze immigratiecijfers staan op de website www.data.overheid.nl  en worden maandelijks geactualiseerd. Met het publiceren van de open datasets werkt het ministerie van Veiligheid en Justitie aan een meer open en transparante overheid.

Foto Amstelveen
(Bron Overheid.nl - 2017)

Screenshot van de 17 thema's op data.overheid.nl: Bestuur, Cultuur, Economie, Financiën, Huisvesting, Internationaal, Landbouw, Migratie en integratie, Natuur en Milieu, Onderwijs en Wetenschap, Openbare orde en Veiligheid, Recht, Ruimte en Infrastructuur, Sociale Zekerheid, Verkeer, Werk, Zorg en Gezondheid


Open data voldoen aan drie voorwaarden: de data zijn technisch open, economisch open en juridisch open. Dit betekent, dat de data online en zonder ICT-barrières beschikbaar zijn. Daarnaast zijn de bestanden computer-leesbaar (door zoekmachines vindbaar red.), gratis te downloaden en vrij van auteursrecht, of rechten van derden. De open datasets vormen daarmee een uitstekende bron voor journalisten en geïnteresseerden die op zoek zijn naar actuele cijfers over de vreemdelingenketen, naast reeds bestaande publicaties, zoals de maandelijkse Kerncijfers Asiel en Migratie, de Asylum Trends en de halfjaarlijkse Rapportage Vreemdelingenketen. Totaal aantal datasets beschikbaar op data.overheid.nl: 11026 op 11 september 2017 (de thema’s zijn nog niet compleet). Niet de data gevonden die u zocht? Doe een dataverzoek op data.overheid.nl om de data aan te vragen: dataverzoek formulierAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.